Școală din Timișoara reabilitată cu fonduri europene. Va avea 4 clase noi și un spațiu pentru recreație/sală multifuncțională (foto)

Școală din Timișoara reabilitată cu fonduri europene. Va avea 4 clase noi și un spațiu pentru recreație/sală multifuncțională (foto)

Școală din Timișoara reabilitată cu fonduri europene. Va avea 4 clase noi și un spațiu pentru recreație/sală multifuncțională.

Primăria Timișoara primește finanțare pentru încă un proiect de infrastructură de învățământ. Școala Gimnazială 15 din Fratelia va fi reabilitată cu fonduri europene.

Ministerul Dezvoltării a semnat, deja, contractul de finanțare.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Sănătății recomandă purtarea măștilor de protecție în școli

Reabilitarea imobilului situat pe str. Chișodei nr.1/A din Timișoara se va face păstrând destinaţia şi funcţiunea actuală de școală pentru corpul  A, iar pentru corpul B se va schimba destinația din magazii și ateliere în școală.

Corpul A al clădirii va fi reabilitat termic prin montarea unui termosistem și izolarea planșeului de la etaj.

corp A existent

Vor fi schimbate finisajele exterioare.

Corpul B al clădirii, o anexă cu spații de depozitare și ateliere care nu mai sunt folosite de 15 ani, va fi extins pe vertical cu un etaj și va fi recompartimentat pentru a găzdui în viitor 96 de elevi.

corp B existent 2

Astfel, vor fi realizate 4 clase noi, o casă nouă a scării, grupuri sanitare și spațiu pentru recreație/sală multifuncțională.

„Construim spații noi și le reabilităm pe cele vechi, totul pentru a asigura loc suficient și condiții pentru elevii timișoreni. Nu sunt probleme pe care să le putem rezolva doar prin reparații sau fără să beneficiem de finanțare europeană. Ne îndreptăm atenția, în special, spre școlile care au fost marginalizate până acum, cum este această școală din zona Fratelia, pe care o vom moderniza și extinde”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Școala Gimnazială nr.15 este amplasată în zona de sud a orașului, fiind învecinată cu Biserica Ortodoxă din zona Fratelia, alături de care formează centrul de cartier. În clădirea actuală cu funcțiune de școală primară și gimnazială învață 300 de elevi.

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea nivelului educațional prin creșterea accesului și participării la educația timpurie/învățământ primar și gimnazial, precum și reducerea abandonului școlar.

 Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Regional -POR 2014-2020, apelul POR/722/9/1/1/Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și are o valoare de 2,7 milioane de lei cu TVA inclus, din care 2,6 nerambursabil.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *