Şase alpinişti au murit în timpul escaladării celui mai înalt vulcan activ din Rusia

Şase alpinişti au murit în timpul escaladării celui mai înalt vulcan activ din Rusia

12 alpinişti au încercat să cucerească cel mai înalt vulcan activ din Rusia. La peste 4.000 de metri s-a petrecut un accident şi şase dintre membrii grupului s-au prăbuşit în gol.

Ascensiunea către vârful Klucevskaia Sopka de 4.754 metri a început marţi. Cel puţin şase persoane au murit în timp ce urcau pe cel mai înalt vulcan activ al Eurasiei din estul Rusiei, regiunea Kamchatka. Grupul era format din 12 alpinişti, dintre care doi erau ghizi.

Accidentul s-a petrecut la aproximativ 4.000 metri altitudine. Patru dintre ei au murit pe loc în urma căderii în gol, iar alţi doi s-au stins la scurt timp. Toţi alpiniştii participanţi la expediţie sunt cetăţeni rusi.

Salvatorii încearcă să-i găsească pe cei rămaşi în viaţă. Se crede că doi dintre alpinişti se adăpostesc într-o tabără la 3.300 de metri şi alţi patru într-un cort la 4.000 de metri. Misiunea de salvare este îngreunată de condiţiile aspre ale mediului.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în județul Timiș, pe A1

Klyuchevskaya Sopka, al cărui con simetric se ridică deasupra peninsulei Kamchatka, este cel mai înalt vulcan activ din Rusia. Vulcanul este considerat sacru de unele comunităţi indigene, conform Mediafax.

Foto: Daily Mail


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *