Școala de vară la Universitatea Politehnica

scoala de vara

Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc), împreună cu conducerea Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara, organizează, în perioada 20 august – 2 septembrie, cea de-a treia ediție a Electronics Summer University, o școală de vară adresată elevilor de clasa a XI-a, la care vor participa circa 70 de elevi din 27 de licee din România. Vor fi prezenți tineri din județele: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.

CITEŞTE ŞI: Destinație turistică la doi pași de Timișoara: Veliko Gradiște

Liceenii vor avea oportunitatea de a experimenta timp de două săptămâni viaţa unui student de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaționale din Timișoara. De-a lungul perioadei de desfăşurare a proiectului, elevii dobândesc noi cunoştinţe, care se vor dovedi folositoare pe viitor. De asemenea, aceştia vor aprofunda cunoștințele dobândite în liceu şi le vor consolida.

Cu acest prilej, elevii își vor forma o viziune mai explicită asupra vieţii studenţeşti, cu toate implicaţiile aferente acestui stil de viaţă.

CITEŞTE ŞI: O timişoreancă a ajuns la Arad, unde dormea pe o bancă! Povestea frumoasei fete care nu mai vrea să se întoarcă acasă

Aşadar, proiectul de faţă oferă oportunitatea ideală, furnizând un cadru propice pentru progresul profesional şi personal al liceenilor, cât şi pentru familiarizarea acestora cu mediul universitar în care îşi vor petrece următorii ani de viaţă.

Liceenii participanți la Electronics Summer University vor fi cazați în căminele UPT, având asigurate, prin proiect, cazarea, masa și transportul.

Deschiderea festivă a școlii de vară va avea loc luni, ora 10, în amfiteatrul K1 al Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara.

Pe parcursul celor două săptămâni, liceenii vor participa la cursuri non-formale, cu o importantă componentă aplicativă, vor efectua vizite la Experimentarium TM, la firme din Timișoara, la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UPT, vor desfășura activități sportive, vor lua parte la traininguri de dezvoltare personală, la o vânătoare de comori în toată Timișoara.

Majoritatea participanților provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau cu promovabilitate scăzută la bacalaureat.

Dintre participanții de anul trecut, peste 50 la sută au devenit studenți ai Universității Politehnica Timișoara, iar volutarii actualei ediții sunt participanți din edițiile precedente. Nu în ultimul rând, coordonatorul proiectului de anul acesta este un fost participant la prima ediție, care în prezent este student al UPT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns