Schultüten, pentru „boboceii” de la Lenau

Schultüten, pentru „boboceii” de la Lenau.

Au început ultimul an de grădiniță în pandemie, iar prima zi din viața de școlar s-a desfășurat tot așa, cu măști și dezinfectante.

Dar nerăbdarea de a fi, în sfârșit, școlar nu a fost de nimic umbrită pentru copiii din clasele pregătitoare ale Liceului teoretic „Nikolaus Lenau”.

După scurta ceremonie din curtea fostului internat de pe str. Nemoianu, acolo unde vor veni, de acum, în fiecare zi, „boboceii” au intrat la clase.

La ieșire, emoția de pe chipul lor dispăruse ca prin farmec. Au plecat bucuroși, purtând în brațe, fiecare, un Schultüte – con din hârtie în care au găsit rechizite și dulciuri. Este o tradiție în școlile din Germania ca celor mai mici dintre elevi să li se ofere, în prima zi, un astfel de con… Ca să le mai alunge din griji…

Și atunci, părinții au știut că „boboceii” sunt, de acum, școlari. Care vor veni, în fiecare zi, cu bucurie să se întâlnească cu Frau și cu colegii!

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Schultüten, pentru „boboceii” de la Lenau

  1. Cica 85% din jungen kinders de la Lenau provin din migrantii olteni, toti cu nume Coada, Musca, Craioveanu, Jijie, Muscalu, Apostu. Nici un Wagner macar…..Alles uber arschlow

Lasă un răspuns