Scenariul roșu în Timișoara, o chestiune de ore. Vor urma restricții pentru următoarele 14 zile

Legea prevede în continuare masca de protecție în spațiile închise

Municipiul Timișoara se află tot mai aproape de scenariul roșu, care se aplică atunci când rata de infectare trece de 3 la 1.000 de locuitori. Prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, a lansat încă de miercuri un apel în acest sens:

„Stimați timișoreni, este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Timișoara să intre în scenariul roșu, având în vedere faptul că în această dimineață indicele de infectare este de 2,92/1.000 de locuitori. De aceea, după ce se va depăși acest indice de infectare voi convoca o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a analiza dacă se impun măsuri față de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență 43/15 octombrie 2020.

Ieri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la Diverse, am abordat problema ratei crescute a infectărilor din municipiul Timișoara, inclusiv din punctul de vedere al restricțiilor pe care vom fi nevoiți să le impunem timp de 14 zile. Să nu uităm faptul că de luni urmează o săptămână de vacanță pentru elevii din învățământul primar și cel preșcolar, acest fapt putând duce la creșterea indicelui de infectare, dacă nu se vor respecta reglementările legale.

Vor urma restricții pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Știu că nu va fi ușor, dar avem obligația să respectăm legea și să protejăm sănătatea și viața tuturor timișorenilor. Spitalele care tratează pacienți COVID din județul Timiș sunt peste 90 la sută pline, iar la ATI sunt foarte puține locuri.

CITEȘTE ȘI: Cum te tratezi acasă, dacă ai o formă uşoară de COVID-19. Sfaturile dr. Virgil Musta

Vă rog să faceți tot posibilul să vă protejați și să îi apărați și pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectați toate prevederile legale, să păstrați normele de distanțare sanitară și pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! De asemenea, vă rog să renunțați la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitați zonele aglomerate, să limitați contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, și să transmită virusul. Sănătatea și viața fiecăruia sunt foarte importante și numai respectând regulile ne putem proteja și, implicit, să reducem rata infectărilor la nivelul județului Timiș!”.

Se pare, însă, că, în urma calculelor efectuate de instituțiile competente, ieri nu s-a ajuns la pragul de 3 la mie, astfel că restricțiile mai așteaptă, dar nu prea mult…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Scenariul roșu în Timișoara, o chestiune de ore. Vor urma restricții pentru următoarele 14 zile

Lasă un răspuns