Scenarii optimiste: Vaccinul pentru noul coronavirus va fi ieftin, poate chiar gratis

vaccin coronavirus

Vaccinul pentru noul coronavirus nu va fi scump, anunță echipa de la Oxford care în prezent se află în fruntea cursei pentru obținerea serului. Șeful grupului de savanți a spus că pentru inoculare va fi suficientă o singură doză.

De asemenea, vaccinul va fi fabricat în mai multe locuri de pe glob, ca să ajungă pentru cât mai mulți oameni.

„Nu va fi un vaccin scump. Va fi un vaccin monodoză. Va fi făcut pentru toată lumea și în mai multe locuri diferite. Acesta a fost planul nostru. Ambiția noastră este să obținem un vaccin ieftin, disponibil p Serul dezvoltat de echipa de Oxford în colaborare cu fabricanul AstraZeneca este în faza de teste pe oameni, iar oamenii de știință au transmis că primele rezultate ar putea veni în iulie sau august. Experții sunt optimiști, iar un milion de doze sunt deja în fabricație și vor fi gata până în septembrie, chiar înainte de a se dovedi pe deplin dacă vaccinul este eficient.e scară largă, cât mai repede posibil”, a declarat Adrian Hill, șeful echipei de cercetători de la Oxford.

Donald Trump spune că vaccinul ar putea fi gratuit

Peste ocean, în Statele Unite, Donald Trump a spus că are în vedere ca vaccinul făcut de americani să fie distribuit gratuit. Casa Albă a transmis de mai multe ori că serul va fi gata până la finalul anului.

– Ar trebui să fie gratuit vaccinul? a fost întrebat Donald Trump.

– Chiar o să avem în vedere asta, progresăm foarte mult în ceea ce privește vaccinul, a dat asigurări liderul de la Casa Albă.

Aceste declarații vin în contextul în care nu mai târziu decât acum câteva zile auzeam și scenarii mai puțin optimiste.

Un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi aprobat în circa un an de zile în cel mai „optimist” scenariu, declara, joi, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Mai mult, un oficial al OMS avertiza de curând că am putea fi nevoiți să trăim cu virusul mult timp de acum încolo, sugerând că, la fel ca în cazul HIV, s-ar putea să nu fie descoperit prea curând un vaccin.

 

digi24.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Scenarii optimiste: Vaccinul pentru noul coronavirus va fi ieftin, poate chiar gratis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *