Scandalos! Cum poţi rămâne fără curent deşi ţi-ai plătit factura!

enel debransare 1

În mod normal, un abonat la reţeaua de energie electrică nu poate fi debranşat decât dacă nu şi-a plătit facturile şi a acumulat datorii consistente.
Asta însă, în mod normal, dar cum la Enel multe nu sunt normale, s-a ajuns în situaţii în care chiar cei buni-platnici sunt debranşaţi, motivele fiind uluitoare.
Victimele fac parte din abonaţii care şi-au vândut locuinţele, însă noii cumpărători nu şi-au făcut contracte pe numele lor.
În acest caz, titular apare tot vechiul proprietar, care locuieşte însă la altă adresă, unde are contract cu Enel şi îşi plăteşte la zi facturile.
Dacă, însă, proprietarul de la fosta locuinţă nu îşi achită facturile, Enel îl debranşează nu doar pe acesta, ci şi pe cel care a locuit înainte, iar acum are contract la altă adresă!
Practic, persoana bună-platnică este pedepsită pentru o vină care nu-i aparţine în nici un fel, respectiv faptul că cel căruia i-a vândut locuinţa nu şi-a făcut contract la Enel!
Culmea sfidării, cei de la companie îi îndrumă pe cei aflaţi în astfel de situaţii aberante să se roage de noii proprietari ca să meargă pentru contracte!
Există, totuşi, şi o veste bună. Se poate rezilia contractul chiar şi fără noul proprietar, dar doar în baza unui extras de carte funciară şi a unei taxe de… 300 de lei!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Scandalos! Cum poţi rămâne fără curent deşi ţi-ai plătit factura!

  1. Sunteti batuti in cap. Ati descoperit si voi mersul pe jos dupa 100 de ani. Vanzatorul trebuie sa declare la dobitocii care ii furnizeaza orice fel de serviciu (electricitate, gaz, internet etc.) faptul ca dobi nu mai sta colo si nu mai are in proprietate locuinta de la ïnsert bla bla”. Ce dracu de tampenii insirati mai sus? Sau ti-ai luat-o personal pe caz de „sunt o gaina si capu meu minte nu are?” Da, vanzatorul trebuie sa se asigure ca se degreveaza de orice fel de plati pentru orice fel de servicii alocate adresei respective. Boilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *