Premieră națională la Timișoara. Aplicație electronică, la Curtea de Apel

curte apel

O aplicație electronică, implementată în premieră națională la instanțele din aria de competență a Curții de Apel Timișoara, va spulbera planurile multora dintre cei care se gândesc să câștige procesele folosindu-se de diverse tertipuri pentru numirea unor experți care să fie părtinitori cu cauza lor. Începând din această săptămână, instanțele de pe raza Curții de Apel Timișoara (care funcționează în circumscripția județelor Timiș, Caraș-Severin și Arad) au la îndemână un sistem electronic prin care pot alege în mod aleatoriu un expert judiciar, în cazul în care părțile implicate într-un proces nu convin de comun acord asupra unuia.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Timișoara, judecătorul Cristian Pup, aplicația, dezvoltată inițial ca proces-pilot și aplicată cu succes la Tribunalul Arad, însumează o bază de date comună tuturor instanțelor care au acces la ea, cuprinzând listele experților judiciari din cele trei județe, grupați pe domenii de competență (de exemplu: contabili, topografi, chimiști etc.).
Totodată, aceeaşi aplicaţie va realiza și înştiinţarea biroului local de expertiză cu privire la expertul desemnat, dosarul în care a fost desemnat, termenul de judecată fixat pentru întocmirea lucrării şi onorariul provizoriu stabilit în sarcina părţii.
Pe de altă parte, potrivit reprezentantului Curții de Apel Timișoara, aceeași procedură de desemnare aleatorie este utilizabilă şi în cazul curatorilor şi administratorilor judiciari, în litigiile care presupun prezenţa acestora.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *