Scandal în ALDE Timiș

Traian Stancu 2

De acum fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș Traian Stancu și-a luat, ieri, rămas bun de la funcție, avându-i alături pe alți doi colegi eliminați recent din ALDE, Nistor Geană și Sorin Karagena. Cu această ocazie au fost lansate acuzații grave la adresa conducerii ALDE Timiș, în principal la cea a președintelui Marian Cucșa, dar cu trimitere și la secretarul general Daniel Chițoiu.

În ALDE are loc o campanie de eliminare a celor care au ocupat primele poziții pe liste la alegerile locale, ceea ce ar vicia votul cetățenilor, consideră Traian Stancu. „Administrația centrală momește conducătorii locali, iar Marian Cucșa este o coadă de topor a lui Chițoiu. Cucșa nu a depus în bancă banii primiți în campania electorală, 80.000 de lei, iar în ceea ce privește cotizațiile, de doi ani nu s-a mai eliberat o chitanță în ALDE Timiș. I-a luat lui Nistor 15.000 de lei, iar acum îi cere cotizația”, a mai afirmat Stancu. Sorin Karagena, „epurat”, de asemenea, din partid, ar avea și el facturi de vreo 3.000 de lei neachitate de ALDE.

Fostul consilier județean Nistor Geană a pus la dispoziția mass media scrisoarea adresată președintelui ALDE Timiș, în urma căreia a fost dat afară, din care cităm: „Aceste demersuri apar din cauza refuzului meu de a sprijini și promova acțiunile secretarului coordonator Toie Gabriel, precum și ale lui Coandă Marian, respectiv Guță Horațiu, de a crește finanțarea la unele primării pentru a obține avantaje financiare personale, acest lucru fiind de notorietate în consiliul județean. Ca membru fondator al filialei ALDE Timiș nu pot accepta ca în filială un membru ALDE să facă ofertă de 100.000 de euro pentru o poziție eligibilă pe listele parlamentare viitoare. Vă rog să-mi restituiți atât mie, cât și altor colegi din filială sumele de bani solicitate și primite de dvs. pentru a-i depune în mod legal în contul de campanie la alegerile locale din 2016, lucru pe care nu l-ați făcut”.

În ceea ce privește viitorul, Traian Stancu are intenția să activeze în societatea civilă și să lupte pentru descentralizarea partidelor. Cei trei vor contesta decizia de scoatere în afara partidului, dar nu se știe cu câți sorți de izbândă.

În replică, Marian Cucşa, preşedintele ALDE Timiş, a declarat: „Prin atitudinea de astăzi, Traian Stancu şi ceilalţi dovedesc că nu merită să deţină nici o funcţie în partid. Sunt total depăşiţi de ceea ce înseamnă respectarea legii şi a prevederilor interne, iar pentru toate acuzaţiile aduse există documente care dovedesc contrariul. Mai mult, la alegerile din 2016, eu nici nu am fost pe listele de la CJT, ca să pot depune banii în bancă. E o găselniţă a unora care n-au făcut nimic pentru cetăţeni”.

Articol scris de DANIELA DAMIAN şi SILVIU FLORESCU


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Scandal în ALDE Timiș

  1. Este foarte rușinos ca în Timișoara, orașul în care au murit tineri pentru libertate și democrație, niște sfertodocti (uitați ce mutre au, de bețivi analfabeți și puștanul de cusca un golan tupeist)! Marele LIBERAL BRĂTIANU, ilustrul politician, educat, manierat care si-a vândut moșia personala ca sa meargă sa reprezinte tara cu demnitate în Europa, NU cred ca este mândru de asa ,,pseudo-liberali”!!

Lasă un răspuns