Mai mulţi locuitori nedeclaraţi, mai puţini bani pentru primărie

bani buget

Localităţile cu mai multe persoane declarate cu domiciliu stabil vor avea de câştigat în acest an. Astfel, faţă de 750 lei, cât era înainte bugetul pe locuitor, acesta a crescut acum la 1.200 de lei, fiind valabil pentru toate primăriile.

Probleme se vor ivi în localităţile unde există mai mulţi locuitori decât cei efectiv declaraţi, acestea având de pierdut la împărţirea banilor.

De exemplu, în comuna Şag, primarul Flavius Roşu a făcut un calcul, din care rezultă că localitatea ar fi obţinut cu 1,8 milioane lei mai mult (aproximativ 400.000 de euro), dacă toţi cei care nu au domiciliul stabil în Şag ar fi conştientizat pierderile financiare la bugetul local.

Astfel, există 3.250 de locuitori declaraţi că domiciliază în Şag, ceea ce înseamnă că primăria va primi 3,9 milioane de lei, dacă înmulţim numărul cetăţenilor cu valoarea de 1.200 de lei.

În realitate, în comună locuiesc 4.750 de persoane, suma care ar fi putut fi primită fiind de 5,7 milioane de lei.

Aleşii locali vor avea bugete mai mari, dar asta îi obligă să devină mai responsabili faţă de cetăţeni şi să aloce mai mulţi bani pentru investiţiile aşteptate de comunitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai mulţi locuitori nedeclaraţi, mai puţini bani pentru primărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *