Mai mulţi locuitori nedeclaraţi, mai puţini bani pentru primărie

Localităţile cu mai multe persoane declarate cu domiciliu stabil vor avea de câştigat în acest an. Astfel, faţă de 750 lei, cât era înainte bugetul pe locuitor, acesta a crescut acum la 1.200 de lei, fiind valabil pentru toate primăriile.

Probleme se vor ivi în localităţile unde există mai mulţi locuitori decât cei efectiv declaraţi, acestea având de pierdut la împărţirea banilor.

De exemplu, în comuna Şag, primarul Flavius Roşu a făcut un calcul, din care rezultă că localitatea ar fi obţinut cu 1,8 milioane lei mai mult (aproximativ 400.000 de euro), dacă toţi cei care nu au domiciliul stabil în Şag ar fi conştientizat pierderile financiare la bugetul local.

Astfel, există 3.250 de locuitori declaraţi că domiciliază în Şag, ceea ce înseamnă că primăria va primi 3,9 milioane de lei, dacă înmulţim numărul cetăţenilor cu valoarea de 1.200 de lei.

În realitate, în comună locuiesc 4.750 de persoane, suma care ar fi putut fi primită fiind de 5,7 milioane de lei.

Aleşii locali vor avea bugete mai mari, dar asta îi obligă să devină mai responsabili faţă de cetăţeni şi să aloce mai mulţi bani pentru investiţiile aşteptate de comunitate.

1 Comments
Dan A. 07/02/2019
Asta e treaba Parlamentului sa faca legea ca lumea, ei au alta treaba, cum sa-l scoata pe Dragnea basma curata.