Satele timişene, tot mai îmbătrânite. Ce au făcut zece tineri

Aproape 140 de suflete mai trăiesc în localitatea Babşa, sat aparţinând de comuna Belinţ. Cei mai mulţi dintre ei sunt trecuţi de vâsta a doua şi îşi duc traiul din pensie. Cu greu îşi mai cultivă grădinile, iar pământul pe care îl deţin a fost dat în arendă.

Nici în celelalte două localităţi situaţia nu e mai bună. „Mulţi dintre tineri au plecat din comună, preferând să muncească la Timişoara, iar cei care au rămas se ocupă de agricultură”, ne-a declarat Ionel-Constantin Tîrziu, viceprimarul Belinţului. Dintre cei din urmă, au fost şi câţiva care au accesat proiecte europene în domeniul agriculturii.

„Cel puţin zece tineri au depus proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri, iar acestea s-au aprobat. Toate sunt legate de legumicultură, sector care la noi este în dezvoltare”, a adăugat Ionel-Constantin Tîrziu.

1 Comments
alina 10/10/2017
Normal ca tineri pleaca din sate. Ce fac mizerabili de primari pentru sateni? Absolut nimic. Nu tu canalizare, nu tu gaz, nu graditine, nu scoli, nu dispensare, nu magazine cu preturi rezonabile, nu mijloace de transport in comun. Dar bine ca noi sateni suntem buni sa ne plasati cate o groapa de gunuoi. Satele romanesti se vor depopula de tot, daca aceasta gloata de politicieni corupti, hoti si nesimtiti nu fac ceva si pentru oameni de la sate. In zona acea s-ar putea lega satele cu Timisoara si Lugojul cu ajutorul apei. De ce nu se folosesc Baga si Timisul ca mijloace de transport. Taxi pe apa. Folositi barci electrice, faceti niste porturi (vorba vine) si asa se mai genereaza locuri de munca si intra bani in bugetele satelor. Dar nu, gunoaile umane din primarii si de la guvern prefera sa-si umple buzunarle lor si nevestelor, amantelor, finilor etc. Saraca Romanie, oare cat ne mai suporta.