Reuniune medicală de top, la Arsenal Park

La fiecare cinci ani, informația în medicină se dublează, astfel că organizarea de congrese, conferințe și reuniuni științifice a devenit, în acest domeniu, un demers mai mult decât necesar, întâlnirile și discuțiile reprezentând o sursă de informare extraordinară.

O astfel de reuniune medicală de top, în domeniul obstetrică-ginecologie, s-a derulat, în perioada 5-7 octombrie, la Arsenal Park din Orăștie, sala multifuncțională din cadrul Aqua Park devenind locul de desfășurare a celei de-a 11-a întâlniri anuale a Fundației „Egon și Ann Diczfalusy”, dar și a ediției cu numărul 9 a Conferinței Internaționale de Obstetrică-Ginecologie a Euroregiunii DKMT.

S-au discutat mai multe aspecte legate de reproducerea umană asistată, de operația de cezariană, de chirurgia laparoscopică, dar și alte teme, toate aducând informații utile studenților prezenți la manifestare, dar și numeroșilor medici – de la rezidenți, la doctori primari din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara – veniți pentru a lua parte la aceste manifestări organizate sub egida celor mai importante și de renume asociaţii din domeniul ginecologiei și chirurgiei minim invazive din SUA, Brazilia, Austria, Italia, Marea Britanie și Germania.

„Organizarea unor asemenea manifestări ştiinţifice este obligatorie, este extrem de importantă pentru noi toți, pentru că avem, astfel, ocazia să vedem cum practică medicina colegii din alte țări. Avem aici, alături de noi, specialiști extrem de valoroşi, oameni care reprezintă actualmente vârful obstetricii şi ginecologiei pe plan mondial. Prezența lor ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp”, a declarat prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului Clinic Județean de urgență „Pius Brânzeu” Timișoara, organizatorul acestei reuniuni medicale de top desfășurată la Arsenal Park.

Oaspeții au avut și o surpriză pentru gazda lor, profesorul Craina primind, din partea Fundației „Egon și Ann Diczfalusy”, un premiu științific pentru întreaga activitate, fiindu-i astfel răsplătită atât activitatea sa de practician, cât și cea de cercetător.

A căzut cortina peste aceste manifestări științifice, dar participanții și-au promis că relația de colaborare și, nu în puține cazuri, de amiciție, va continua. Pentru că, așa cum spunea unul dintre ei, „medicina e universală, iar a avea grijă de pacienți e o grijă universală”. Și, adaugă ei, obstretrica reprezintă baza medicinei, pentru că de aici începe viața!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns