Şase iranieni, prinşi de poliţiştii de frontieră la Cenad. Unde se ascundeau

migranti Cenad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat şase persoane din Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera, ascunse într-un loc special amenajat al unei autorulote.

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.45, la P.T.F Cenad, s-a prezentat pentru a ieşi din România cetăţeanul iranian T.M., în vârstă de 43 de ani, posesor al unui document de refugiat emis de Suedia, conducând o autorulotă înmatriculată în Suedia. Acesta era însoțit de o persoana de sex feminin, cetățean suedez de origine iraniană K.O., în vârstă de 39 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în partea laterală a autorulotei, un compartiment improvizat.

Drept urmare, oamenii legii au deschis spaţiului special amenajat, descoperind ascunși şase cetățeni străini, trei bărbaţi, două femeie și un minor.

migranti ascunsi

Din primele verificări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni iranieni, adulții având vârste cuprinse între 28 şi 38 de ani, iar minorul – 15 ani.

Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în vestul Europei și au recurs la această metodă deoarece nu dețineau documente valabile.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului și pasagerei, pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile ce se impun.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns