Șase investitori germani se bat pe apa dintr-o comună timișeană

Zilele satului Sacoșu Mare

O comună timişeană are o caracteristică aparte. În zonă există o plantaţie de nuci, o fermă româno-italiană de curcani, crescuţi cu produse bio, dar şi o fermă de păsări care merge pe aceeaşi linie.

Aceşti ultimi investitori fiind foarte mulţumiţi de afacerea pe care şi-au dezvoltat-o, au de gând, spune primarul comunei darova, Sorin Tilihoi, să mai deschidă încă cinci unităţi în zonă.

De asemenea, apa minerală din Darova este una cu totul deosebită. Se spune că pe vremea CAP-ului, vacile se adăpau cu apa minerală cu proprietăţi deosebite din comună. Apa străbate Sacoşul Mare, Sinersigul, Buziaşul şi Lipova, pe raza comunei Darova existând deja un investitor care a exploatat-o, însă în prezent lucrările sunt sistate.

„Avem şase investitori germani care vor să exploateze apa de la noi. Avem un teren lângă puţuri şi îl pot folosi. Ei au dus mostre în Germania şi au stabilit că apa din Darova are proprietăţi deosebite, fiind pe locul doi în Europa”, spune Sorin Tilihoi.

Urmând trendul mondial, de îndreptare spre produsele bio, spre protejarea mediului şi economisirea energiei, Darova ţine pasul cu lumea. Toată comuna are iluminat public cu led-uri, ceea ce a dus la o economie de 25 la sută la factura de curent. În total, în comună sunt circa 800 de lămpi cu led, iar investiţia, de aproximativ 80.000 de euro, a fost realizată din banii de la bugetul local, puşi deoparte timp de trei ani pentru acest proiect.


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Șase investitori germani se bat pe apa dintr-o comună timișeană

  1. O da se se faca DARR , tare as vrea sa vedem specialisti pe care ii platim si care nu ne zic nimik de exemplu uni ar zice ca bat campi alti ar zice ca sunt rau voit dar de ce la noi nu vedem o statistica a bunurilor noastre naturale (cat,cum,in ce cantitati,si aproximativ pe cat timp se pot exploata ,cum afecteaza solul,in cat timp se va termina resursa ,daca se va regenera,si cum stam din punct de vedere national la nivel de stat la cantitatea de apa in sol si daca afecteaza asta pe termen lung ,nu sa ne trezim ca in baragan sau in unele zone din tara ca din cauza lipsei acute de irigatie ajungem SAHARA si multeeee alte lucrurii pe care nu le dati (IMPORTANTA DRAGI CONDUCATORII ) NU UITATII NOI GENERATII SE NASC SI INTR-O ZI TOT CINEVA SE VA GASI SA VA IA PUTEREA SI SA CAUTE VINOVATII DIN URMA CU SECOLE SI VA PLATI NEPOTI SI COPII VOSTRII A VOASTRE ZDRENTE PREA LACOME FIE ELE DIN ORICE TARA A ACESTI MIC PAMANT).

  2. Rau.Foarte rau.Dupa asta oamenii nu vor mai avea nici apa de baut.Vor fora la peste 100 metri ca sa mai aiba apa de baut,Primar lacom consilieri opaci dupa noi potopul asta-i deviza.La Bazosu vechi era o artezie cu apa foarte buna ,fierbea fasolea in jumate de ora si toata lumea mergea sa ia apa de acolo.Dupa ce s-au forat si s-a inceput transportul apei catre Timisoara,la Bazos apa e marfa rara.Forezi si dai de apa ruginie,nu se poat folosi decat la irigatCumpara oamenii apa de la supermarket ca sa o bea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *