Drumul către Mănăstirea Prislop, închis în zilele lucrătoare între orele 9 – 16, până la toamnă

Drumul de acces spre Mănăstirea Prislop va fi închis, pe parcursul săptămânii, începând de luni, 26 iunie, şi până pe 16 octombrie. Autovehiculele nu vor putea circula deloc între orele 9 şi 16. Restricţia nu se aplică însă sâmbăta şi duminica şi nici în zilele de sărbătoare legală, ori religioasă.

În toamna acestui an, ar trebui finalizat proiectul de reabilitare şi modernizare a drumului, în valoare de 8,3 milioane de lei, întocmit şi licitat de CJ Hunedoara în vara lui 2015.

„Noi sperăm ca lucrarea să fie gata până la finele lunii septembrie, însă ne-am luat o marjă de două săptămâni, pentru situaţia în care vremea din vara aceasta va fi capricioasă şi va pune probleme constructorului. Firma care se ocupă de lucrare a solicitat restricţii de trafic.

Dacă vrem să avem o lucrare de calitate, nu putem turna asfalt, după care să lăsăm să treacă peste el autocare cu pelerini. Va fi o lucrare de calitate, veţi vedea”, declară vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Daniel Andronache.

Acesta precizează că, în cazul drumului de la Prislop, nu vor apărea costuri suplimentare faţă de cele asumate de constructor în urma licitaţiei. Anul trecut, preşedintele CJ de la acea vreme, Laurenţiu Nistor, reclama lipsa unui proiect tehnic bun pentru drumul spre Prislop, dar şi lucrări anterioare „de mântuială”, făcute tot pe bani publici.

„Au fost o serie de probleme legate de «zestrea drumului», e adevărat, în sensul că nu era aşa de bună cum se spunea în proiect, însă şi acestea au fost rezolvate iar în vara aceasta se ajunge la faza turnării straturilor de asfalt”, adaugă Daniel Andronache.

Sursa: glasul-hd.ro

1 Comments
Craiu 26/06/2017
Poate cineva sa-mi spuna:daca ajung inainte de ora 9 la manastire si plec dupa ora 16..se poate????