„Sarazinii” vor juca în Challenge Cup!

Timisoara Saracens rugby

EPCR a confirmat, luni, că Timişoara Saracens va ocupa locul lăsat liber de Heidelberger RK în următoarea ediţie a Challenge Cup.

Bănăţenii au ratat în 21 aprilie calificarea în competiţia menţionată în faţa nemţilor de Heidelberger RK, după ce au fost învinşi în returul play-off-ului cu 27-15 în Germania.

În ciuda victoriei din tur, scor 26-20, partidă disputată în 31 martie la Timişoara, <<sarazinii>> nu au reuşit asigurarea punctelor totale de avantaj pentru a-şi asigura calificarea.

Cu toate acestea, având în vedere regulamentul EPCR de disputare a întrecerilor continentale, care specifică faptul că două echipe aflate sub acelaşi patronaj nu pot lua startul în aceeaşi competiţie, regulament semnat de toate cluburile participante în cele trei competiţii organizate de EPCR (Champions Cup, Challenge Cup şi Continental Shield), inclusiv de Heidelberger RK, ulterior finalelor de la Bilbao, EPCR a anunţat că echipa germană nu va putea participa în sezonul 2018-2019 al Challenge Cup, deoarece preşedintele Stade Francais Paris este şi finanţatorul principal al Heidelberge RK.

Ca urmare, EPCR a lansat invitaţia de participare grupării cu care germanii au jucat în play-off-ul pentru calificare, Timişoara Saracens.

„Deşi ne pare rău pentru descalificarea Heidelberger RK, pentru că judecând după scorul din play-off ei sunt echipa câştigătoare, ne onorează invitaţia EPCR, pe care, după îndelungi discuţii cu managementul clubului, am decis să o acceptăm. Considerăm că această oportunitate unică nu trebuie ratată, ţinând seama şi de situaţia în care se află în această perioadă rugby-ul românesc, şi considerăm că invitaţia EPCR şi participarea noastră în Challenge Cup nu pot fi decât un semn de bun augur din partea Europei în ceea ce priveşte valoarea Timişoarei Saracens şi implicit a jucătorilor noştri. Cred în continuare în funcţionarea cu succes a parteneriatului public-privat în cadrul acestei echipe, mai ales că atât din partea ordonatorului principal de credite, cât şi din zona privată s-au făcut eforturi consistente, concrete, pentru acoperirea în condiţii decente a bugetului necesar participării în Challenge Cup”, a declarat preşedintele SCM Timişoara, Radu Ţoancă.

În perioada următoare, Timişoara Saracens îşi va definitiva lotul de rugbişti pentru sezonul următor.

Cele 19 echipe deja confirmate de către EPCR ca fiind participante în sezonul următor al Challenge Cup sunt următoarele: Sale Sharks, Northampton Saints, Harlequins, Worcester Warriors, Bristol Bears, Benetton Rugby, Ospreys, Connacht Rugby, Zebre Rugby Club, Dragons, La Rochelle, Pau, ASM Clermont Auvergne, Bordeaux-Begles, Agen, Stade Francais Paris, Perpignan, Grenoble, Enisei-STM.

Tragerea la sorţi care va decide componenţa grupelor Challenge Cup va avea loc miercuri, 20 iunie, la ora 16, în Elveţia, la Lausanne.

Sursa foto: facebook.com/rugbytimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *