Șapte din zece copii din mediul rural nu au mers niciodată în vacanţă

Șapte din zece copii din mediul rural nu au mers niciodată în vacanţă

Șapte din zece copii din mediul rural nu au mers niciodată în vacanţă

Şapte din zece copii din mediul rural nu au fost niciodată într-o vacanţă sau tabără la mare, iar şase din zece nu au mers niciodată în tabără la munte, conform unui sondaj realizat de World Vision România în rândul părinților care au copii în clasele I-IV în comunitățile rurale.

Peste un sfert dintre părinţi spun că nu cheltuie niciun ban cu activităţile copiilor de peste vară, iar aproape doi din zece părinţi cheltuie sub 100 de lei.

CITEȘTE ȘI: Ciucă: Rata de absorbţie a fondurilor europene plasează România la un nivel egal cu Germania

Jumătate dintre copii nu fac niciun fel de activităţi educative pe timpul verii şi mai mult de doi din cinci copii n-au în comunitate spaţii unde să-și petreacă timpul liber: parcuri, bazine de înot, trasee pentru drumeţii.

Mai mult de nouă din zece copii nu au ieşit niciodată din ţară. Doi din zece copii îşi petrec vacanţa de vară muncind în gospodărie.

Activităţile de vară ale copiilor de clase I-IV din mediul rural, conform părinţilor: 70,7% se joacă prin curte/sat, 18,1% lucrează sau își ajută părinţii la treburi, 6,2% stau singuri pe internet sau în faţa televizorului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns