Săptămâna Mobilităţii se lasă cu restricții în trafic în Timişoara. Când şi în ce zone ale oraşului

Ca în fiecare an, Primăria Timişoara marchează „Săptămâna mobilităţii”, în perioada 16-22 septembrie. Tema de anul acesta este „Alege. Schimbă. Combină”, în ideea de a încuraja oamenii să se gândească la gama de opţiuni de transport disponibile şi de a alege modul corect atunci când călătoresc, invitându-i să combine mijloacele de transport în comun, ceea ce poate duce de multe ori la o călătorie mai rapidă şi mai plăcută.

Startul activităților propuse pentru Sătptămâna Mobilității se va da miercuri, la ora 13,30, când va avea loc un circuit pe biciclete, la care vor participa consilieri locali, executivul şi angajaţi ai municipalității, pe traseul: staţia de tramvai Catedrala Mitropolitană – bd. 16 Decembrie 1989 – Splaiul N. Titulescu – str. Jiul, Bd. Republicii – sensul giratoriu de la Piaţa Regina Maria – bd. Regele Ferdinand – staţia Catedrala Mitropolitană.

Duminică, 20 septembrie, între orele 12 și 14, se va închide pasajul subteran Michelangelo pentru plimbări cu rolele şi cu bicicletele. Circulaţia va fi închisă traficului auto între intersecţia bulevardelor Mihai Viteazul și Vasile Pârvan şi intersecţia străzii Pestalozzi cu bd. Corneliu Coposu.

Citeşte şi:

Femeie prinsă când căra trei saci în care se aflau braţele şi trunchiul soţului pe care îl tranşase

 

De asemenea, marţi, 22 septembrie, între orele 17 și 19, municipalitatea va marca „Ziua fără maşini”, sărbătorită la nivel european, prin închiderea bd. C.D. Loga pe porţiunea cu Primăria Timişoara.

Vor avea loc acţiuni sportiv-demonstrative pentru publicul larg: streetball, badminton, karate, demonstraţii de picioroange.

Săptămâna Mobilităţii este o iniţiativă a Uniunii Europene, care datează din 2002 şi este dedicată mobilităţii durabile (forme alternative de transport în detrimentul celui auto).


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns