Îngroparea cablurilor, necazul timișorenilor

Conform unei decizii a Consiliului Local Timișoara din anul 2009, amplasarea reţelelor de transmisii de date şi transmisii de voce este permisă în Timișoara doar subteran, iar toate rețelele supraterane ar fi trebuit îngropate până la sfârșitul anului 2012. Lucrurile nu s-au întâmplat așa, martor fiind păienjenișul de cabluri care atârnă pe mai toți stâlpii din oraș.

Una din marile firme de cablu din țară a început, încă de anul trecut, o vastă operațiune de construire a unei rețele subterane de cablu, care a generat numeroase nemulțumiri printre timișoreni, din cauza șanțurilor (de multe ori nesemnalizate) apărute atât pe trotuare, cât și printre blocuri, și a distrugerii spațiilor verzi. Aventura îngropării cablurilor a continuat și în această vară, în același ritm alert și cu aceleași probleme.

Citeşte şi:

Săptămâna Mobilităţii se lasă cu restricții în trafic în Timişoara. Când şi în ce zone ale oraşului

 

Primarul Nicolae Robu a lansat, marţi, un avertisment în această privință: „Sunt foarte nemulțumit, la fel ca mulți cetățeni ai Timișoarei, de modul în care lucrează în oraș firmele contractate de operatorul de cablu pentru introducerea rețelelor în subteran. Acestora li s-au aplicat 29 de amenzi în valoare de 72.000 de lei și li s-a imputat suma de 266.000 de lei, reprezentând contravaloarea spațiilor verzi și a materialelor dendrofloricole distruse. Apelez încă o dată la aceste firme să fie mai atente, să lucreze cu grijă și să le semnalizeze corespunzător”.

Amănunte în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de miercuri, 16 septembrie!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns