Săptămâna aceasta aduce vreme NEOBIȘNUITĂ. Care este prognoza meteo pentru ZONA DE VEST a ţării

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 martie. Potrivit acesteia, vremea va fi mai caldă decât este normal pentru această perioadă din an, dar spre sfârșitul săptămânii temperaturile vor scădea ușor.

Luni

Temperatura aerului, în scădere în interiorul arcului carpatic, va avea valori maxime cuprinse între 8 grade în estul Transilvaniei și 19 grade în Bărăgan și minime între -2 și 8 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre -4 grade. Cerul va fi temporar noros.

Se vor semnala ploi, și sub formă de aversă, posibil însoțite de descărcări electrice, în jumătatea de vest a țării, în zona montană și pe arii restrânse în rest. La altitudini, în general, mai mari de 1300 m, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și local și în restul teritoriului, mai ales ziua. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Marţi

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii martie, în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiază și noaptea, local vor fi ploi slabe în vest și sud și cu totul izolat în rest. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în masivele sudice, dar local și la cote mai reduse și în regiunile sud-vestice, sudice și centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Miercuri

Deși valorile termice vor marca o scădere ușoară față de ziua precedentă în regiunile extracarpatice, acestea se vor menține mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab, local, în sud-vestul țării, în zona montană și izolat în rest. La altitudini mari, pe arii restrânse și trecător, mai pot fi și ninsori sau lapoviță.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei, la munte și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

Tendinţa evoluţiei vremii în intervalul 9 – 12 martie

Deși regimul termic va continua să scadă ușor în primele două zile, vremea va rămâne caldă pentru această dată, îndeosebi în zona de vest a ţării. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima parte a intervalului, cu precădere în jumătatea de nord a țării.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *