Turismul de afaceri continuă să crească la Timişoara, dar capitala Banatului pierde teren în faţa Clujului. Care este motivul

Dacă la turismul de agrement Timişoara contează foarte puţin spre deloc, municipiul de pe Bega rămâne la nivel naţional, totuşi, unul dintre principalele puncte de atracţie pentru cel de business, ba chiar îşi valorifică tot mai bine potenţialul, pe măsură ce apar noi investiţii străine, mari şi mici.

A fost cândva pe locul imediat următor Bucureştiului, dar capitala Ardealului i-a luat la un moment dat faţa. Cam de cinci ani încoace, Cluj-Napoca bate Timişoara constant, la mai toţi indicatorii economici, începând cu investiţiile străine şi terminând cu înmatriculările de firme. De câţiva ani, Timişoara a cedat Clujului şi la capitolul turismului de business locul al doilea pe ţară, după Capitală.

Citeşte şi: Săptămâna aceasta aduce vreme NEOBIȘNUITĂ. Care este prognoza meteo pentru ZONA DE VEST a ţării

„Turismul de business este foarte dezvoltat şi în Timişoara şi în Cluj. Între cele două oraşe există un echilibru, din acest punct de vedere. Dacă până acum patru ani Timişoara stătea mai bine, situaţia s-a schimbat în favoarea Clujului. Este drept, la Timişoara există companii străine mai mari, dar Clujul, în schimb, are mai multe”, susţine Lucia Nora Morariu, managerul general al unei companii turistice axate în principal pe segmentul corporate.

În esenţă, turismul de afaceri, constând cu precădere în deplasări de serviciu, este o formă de turism cu scopuri comerciale, guvernamentale sau educaţionale, având partea de leisure că motivaţie secundară. Turismul de afaceri timişean este dezvoltat cel mai bine pe relaţia cu Germania şi cu Italia, de unde provin cele mai multe companii cu capital străin active în judeţul bănăţean.

Una peste alta, chiar dacă Timişoara este pe treapta a doua a podiumului naţional la turismul de afaceri, vorbim despre un segment aflat într-o constantă creştere la nivel local.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Turismul de afaceri continuă să crească la Timişoara, dar capitala Banatului pierde teren în faţa Clujului. Care este motivul

  1. Tre sa scazi pretul la biletele de avion, ar fi bine sa se puna numere pe case nume pe strazi, indicatoare de sens de circulattie, fa mai multe parcari, scade numarul de semafoare.

Lasă un răspuns