Șantierul noului campus școlar Lenau a intrat în blocaj

Șantierul noului campus școlar Lenau a intrat în blocaj

Șantierul noului campus școlar Lenau a intrat în blocaj

Lucrările la noul campus scolar Nikolaus Lenau din Timișoara au fost începute în urmă cu doi ani, structura fiind finalizată. Cu toate acestea, activitatea de pe șantier a fost sistată, după ce administrația Fritz a cerut o serie de modificări la proiectul inițial.

Din această cauză, va fi nevoie de organizarea unei noi licitații, în urma căreia să fie desemnată o firmă care să facă modificările cerute de către edilii orașului.

Cert este că elevii nu vor putea începe școala în noua clădire în anul 2023, deși în luna februarie 2022, viceprimarul Ruben Lațcău declara că în septembrie 2023 se va tăia panglica la inaugurarea noului campus școlar al Liceului Lenau.

CITEȘTE ȘI: Lovitură de teatru la Tomnatic: a dispărut primarul de pe pereții bisericii și au apărut enoriașii!

„În momentul de față, a fost obținută o nouă autorizație pentru modificările solicitate, de fațade, interioare, compartimentări, instalații. Autorizația nouă a fost obținută în primăvară. Acum, pentru că sunt lucrări noi, trebuie ca Primăria să le scoată la licitație.

Nouă ne rămân o parte dintre lucrări, pe care, însă, le vom putea finaliza abia după licitația nouă, când va veni și firma nouă să facă modificările cerute.

Abia când o să se organizeze licitația, o să se afle câștigătorul, atunci putem și noi continua. Sunt anumite lucrări care se pot face, minore, altele trebuie făcute în paralel cu firma nouă”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Cătălin Adam, directorul tehnic al Constructim, compania care a ridicat clădirile campusului (Lucrarile la noul campus scolar Nikolaus Lenau din Timisoara, intarziate. Administratia Fritz cere acum modificari la scoala, iar santierul e blocat pana la o noua licitatie. Video – Opinia Timisoarei).

Astfel, lucrările la noul campus vor fi întârziate, iar șantierul e deja blocat, până la o nouă licitație. Șansele ca noua clădire să fie măcar terminată, fără a putea fi dată în folosință, în anul 2023, sunt egale cu zero.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Șantierul noului campus școlar Lenau a intrat în blocaj

  1. Ce stiu astia ?
    Sa opreasca/distruga/asume tot ce au facut altii.
    Sunt curios cine e entitatea care a facut aceste schimbari la proiect-pe parcursul executiei !!!, si mai ales, firma care va cistiga licitatia a cui e ?
    Ce ii intereseaza pe ei de ….elevi !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *