Şansă ratată

Deşi îşi câştigase dreptul de a participa, timişoreanul Saşa Marcov, de la Iguana Fight Team, nu a putut depăşi obstacolele birocratice şi financiare şi nu va fi prezent la mondialul de MMA din Statele Unite ale Americii

România va participa cu doar patru sportivi la mondialul de arte marţiale mixte (MMA), competiţie ce se va desfăşura la Las Vegas, în Statele Unite ale Americii.

Din păcate, Saşa Marcov, de la Iguana Fight Team Timişoara, nu se află printre cei care s-au urcat în avionul ce va traversa Oceanul Atlantic.

”Din motive obiective ce nu ţin de pregătirea sportivilor, greii Saşa Marcov, din Timişoara, şi Ion Grigore, din Bucureşti, nu vor fi prezenţi la acest eveniment. Sperăm ca aceştia să nu lipsească din lotul de la europenele de MMA din această toamnă”, a declarat antrenorul George Stanciu.

El a adăugat: „Este o mare realizare pentru comunitatea de MMA din România să putem fi prezenţi pentru a treia oară consecutiv la mondialele care au avut loc în fiecare an în SUA. Realizarea este cu atât mai mare cu cât toate costurile de pregătire şi deplasare au fost realizate din resurse proprii. Aceste participări vin să arate MTS-ului existenţa unui cadru competiţional internaţional foarte puternic ale cărui exigenţe sunt la cel mai înalt nivel, fiind impuse de Federaţia Internaţională de Arte Marţiale Mixte autorităţilor din domeniul sportului din Statelor Unite şi Agenţiei Mondiale Anti-Doping”.

Stanciu, care este şi inițiatorul cererii de recunoaştere a MMA-ului ca ramură sportiv, a mai spus, citat de Agerpres, că aceste lucruri au determinat comisia Ministerului Tineretului şi Sportului să comunice oficial săptămâna trecută faptul că raportul a fost transmis conducerii cu menţiunea recunoaşterii ramurii de sport „arte marţiale mixte – MMA”. ”Aşteptăm ordinul de recunoaştere, care, conform Legii Sportului cu modificările şi completările ulterioare, trebuie emis în termen legal conform propunerii comisiei”, a subliniat George Stanciu.

Raluca Dinescu (Clubul Sportiv Agon Bucureşti), Paul Butacu (Clubul Sportiv Tsu Shin Gen Braşov şi Korona Fight Sport Braşov), Cristian Iorga (Clubul Sportiv Agon Bucureşti) şi Marius Cantoneru (Clubul Sportiv Absoluto Bucureşti) sunt cei patru reprezentanţi ai României la mondialul de MMA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns