Sânnicolau Mare își modernizează infrastructura locală

sanicolau

Investițiile publice aflate în derulare în orașul Sânnicolau Mare vizează infrastructura stradală, dar și cea educațională, culturală și recreativă. În prima categorie pot fi incluse lucrările de modernizare, finanțate din fonduri proprii de investiții, care s-au întins pe 20 de străzi.

CITEȘTE ȘI: Bazin de înot ultramodern, construit într-un oraș din Timiș. Este o premieră!

Pe unele a fost reabilitat carosabilul, iar pe altele, care erau doar pietruite, a fost asfaltat. Cu acest obiectiv procesul de modernizare rutieră din interiorul orașului se apropie de final, urmând ca acest lucru să se realizeze anul viitor. A avansat, de asemenea, și investiția de reamenajare a centrului civic, în sensul că a fost elaborat proiectul tehnic. Conform primarului Dănuț Groza, lucrările vor demara în primăvară, când se va face reabilitarea rețelelor de utilități din această zonă. Și în privința finanțării, obiectivul are aceeași sursă: bugetul local.

CITEȘTE ȘI: Nouă milioane de lei pentru o comună din Timiș. Investiții pentru grădiniță, școală și dispensar

În privința infrastructurii școlare, în curând vor începe lucrările de construire a unei creșe cu o capacitate de 60 de locuri, investiția urmând a fi realizată din fonduri europene, contractul de finanțare fiind deja semnat. Printre obiectivele de perspectivă pot fi enumerate construirea a trei școli noi, pentru care există deja proiecte tehnice elaborate, reabilitarea Castelului Nako și realizarea unui aquapark, pentru care va fi întocmit un studiu de fezabilitate până la finalul acestui an.

În privința finanțării acestui din urmă obiectiv se caută soluții, fiind luate în calcul mai multe variante de atragere a fondurilor necesare. Trebuie adăugat însă și faptul că în continuare salubrizarea orașului și a întregii zone din jur se face în regim de situație de urgență, până la desemnarea unui alt operator, edilii achiziționând alte două autogunoiere care se adaugă celor două din dotarea orașului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sânnicolau Mare își modernizează infrastructura locală

  1. Sannicolau Mare un oraș trist , zero investitii , zero locuri de munca , exceptînd cele două mari companii , una din ele a redus cu mult turatia de vreo doi ani , cu 60 la sută din forță de muncă activă în vest , valabil si pentru zona adiacentă.

Lasă un răspuns