Bazin de înot ultramodern, construit într-un oraș din Timiș. Este o premieră!

Consiliul Județean Timiș a finalizat procedura de licitație pentru proiectarea primului bazin de înot didactic, care va fi construit în orașul Jimbolia.

Proiectul este unul pilot și va fi multiplicat și în alte zone din județ. Obiectivul este finanțat din bugetul propriu al județului. Bazinul va avea toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompareși clorinare, precum și spații administrative. Dimensiunea bazinului de înot va fi de 25 de metri lungime și 12,5 lățime, divizat în cinci culoare a câte 2,5 metri fiecare.

CITEȘTE ȘI: Accident grav în apropiere de Timişoara. Trafic blocat pe ambele sensuri

Adâncimea va fi variabilă, între 1,2 și 1,8 metri, prevăzută cu block start-uri la capătul mai adânc al bazinului, în conformitate cu normele europene.

„Am demarat acest proiect în urmă cu ceva timp, în ideea de a realiza o bază sportivă, un bazin de înot, în opt orașe, pentru a acoperi întreg județul. Acest proiect duce în două direcții – punerea la dispoziție a bazinelor de înot pentru cetățeni, pentru practicarea înotului de agrement, dar și bazin de înot didactic. Felicit orașul Jimbolia, care a fost prima unitate administrativ-teritorială care a pus la dispoziție documentația solicitată de Consiliul Județean Timiș – transferul de teren pentru această investiție. Studiul de fezabilitate a fost predat consiliului județean, iar valoarea estimată a acestei investiții se ridică la aproximativ șase milioane de lei. În perioada următoare vom pregăti lansarea documentației, a caietului de sarcini pentru proiectare și execuție, astfel încât în anul 2020 să înceapă execuția propriu-zisă”, a declarat Călin Dobra, președinte- le CJT, la prezentarea prime- lor imagini cu viitorul bazin de înot

0 Comments

No Comment.