Sanitas cere majorarea salariilor personalului medical cu 25%

Sindicaliştii din sistemul de sănătate solicită Guvernului să majoreze salariile personalului medical cu 25% în 2016, conform negocierilor purtate anul trecut, a declarat Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Sanitas.

Reprezentanţii personalului medical cer o majorare de 25% a salariilor din sistemul de sănătate, în 2016, la fel ca în 2015, când a fost aprobată prima tranşă de majorări de 25%.

„Conform negocierilor cu Guvernul, ne aşteptăm să primim a doua tranşă de măriri salariale de 25%. Dacă sistemul doreşte să-şi păstreze medicii, solicităm să ni se dea măririle promise. Guvernanţii ar trebui să ia act de asta dacă doresc să-şi păstreze medicii, asistenţii medicali, personalul de specialitate, întregul personal din sistemul de sănătate. Aşteptăm un răspuns urgent pentru a rezolva inechităţile salariale existente la cei 40.000 de angajaţi ai sistemului sanitar”, a spus liderul Sanitas.

Salariile personalului medical au fost majorate cu 25% începând din 1 octombrie 2015, prin Ordonanţă de Urgenţă.

În luna decembrie, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a spus că salariile personalului medical trebuie să corespundă pregătirii profesionale şi complexităţii atribuţiilor la locul de muncă, iar mărirea salarială de anul trecut reprezintă doar primul pas în această direcţie.

În paralel, o delegaţie a Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa a avut luni o discuţie cu reprezentanţi ai conducerii Ministerului Sănătăţii, în care au fost căutate soluţii pentru eliminarea inechităţilor din sistemul de salarizare a personalului din serviciile de ambulanţă, potrivit unui comunicat de presă.

„Discuţiile au vizat şi modul prin care se poate soluţiona atât salarizarea unitară a personalului din sistemul sanitar, cât şi modul de achiziţie a unor noi ambulanţe, avand în vedere faptul ca parcul de ambulanţe este insuficient şi învechit, lucru ce poate pune în pericol viaţa pacienţilor şi a echipajelor medicale de urgenţă în misiunile de intervenţie”, se arată în comunicat.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii mai transmite că „intenţionează să rezolve principala solicitare a Federaţiei Ambulanţa, respectiv asimilarea salariilor pentru personalul din circa 19 servicii de ambulanţă, la nivelul salarizării din celelalte Servicii de Ambulanţă prin promovarea unui proiect de act normativ elaborat de guvern”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns