Sancțiuni pentru lipsa lucrărilor de deratizare și dezinsecție, la Timișoara

Polițiștii locali din Timișoara au efectuat mai multe verificări pe linia depistării situațiilor în care proprietarii de imobile sau cei care le folosesc în calitate de chiriași nu efectuează lucrările de deratizare și dezinsecție, prin operatori specializați, existând sesizări cu privire la prezența acestor dăunători.

CITEȘTE ȘI: 15 ani de puşcărie pentru tânărul care şi-a ucis iubita

Au fost constatate nereguli și s-au aplicat sancțiuni pe străzile Dacilor, Petru Rareș, Zăvoi, Ecaterina Teodoroiu, Costache Negruzzi, Piața Traian, atât la persoane fizice – asociații de locatari, cât și la societăți comerciale, la punctele de lucru și în spațiile de depozitare a mărfurilor.

CITEȘTE ȘI: Maria Grapini a răbufnit după referendum: A fost ca un duș rece. Am cheltuit bani cu drag

Astfel, au fost încheiate 11 procese-verbale de constatare a contravenției în valoare totală de 11.500 lei.

De altfel, anul acesta au mai fost aplicate astfel de sancțiuni în zone precum strada Gării, Eroii de la Tisa, Buziașului, Ion Ionescu de la Brad.

CITEȘTE ȘI: Sprijin pentru romii din zona Traian

Polițiștii locali efectuează verificări și pe această linie, în cazul în care există sesizări cu privire la existența rozătoarelor și a insectelor, potrivit HCL 371/2007 modificată fiind obligația proprietarilor, respectiv asociații de locatari și a agenților economici să efectueze lucrări de dezinsecție și deratizare în imobilele în care locuiesc sau pe care le folosesc sub orice formă.

Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns