Sancțiuni în valoare de 150.700 lei aplicate de polițiștii locali pe linie de mediu –  încă o amendă de 30.000 de lei pentru incendierea deșeurilor pe terenul Guban

deseuri 16

Sancțiuni în valoare de 150.700 lei aplicate de polițiștii locali pe linie de mediu –  încă o amendă de 30.000 de lei pentru incendierea deșeurilor pe terenul Guban.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în săptămâna 20.10.2023 – 26.10.2023, verificări în cazul a 37 sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare sau amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare.

Au fost aplicate, în total, un număr de 37 de sancțiuni în valoare de 150.700 lei.

CITEȘTE ȘI: Zile libere pentru angajații MAI. Ce prevede contractul colectiv de muncă. Noi drepturi pentru aceștia

Pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, au fost verificate 30 de asociații de proprietari și locatari, au fost identificate și transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare, un număr de 15 rampe clandestine de deșeuri, fiind împărțite 40 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

deseuri 1 1

Tot în ultima săptămână, au fost verificate 25 de locații cu șantiere, fiind aplicate în total 10 sancțiuni în valoare de 22.000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, neamenajarea de rampe de spălare a roților la ieșirea din șantiere.

Printre locațiile în care au fost constatate nereguli se află Calea Torontalului cu Vasile Loichița, zona Metro II.

În ceea ce privește terenurile neîntreținute, au fost verificate 4 locații, fiind aplicată 1 sancțiune în valoare de 2500 lei, conform HCL 371/2007 pentru necosirea ierbii.

Polițiștii locali au acționat și pentru depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, fiind sancționate 8 persoane, cu amenzi în valoare de 3.700 lei, pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, în zone precum Gheorghe Lazăr, Maximilian Freumaut, zona centrală.

Alte 6 persoane au fost sancționate cu 5500 lei pentru neîncheierea contractelor de salubrizare.

Au fost verificate în total 132 contracte de salubrizare.

Tot în această săptămână, o persoană care a incendiat deșeuri pe terenul fostei fabrici Guban a fost sancționată cu 30.000 de lei, iar o alta a fost sancționată cu 15.000 lei pentru predarea deșeurilor unor persoane neautorizate.

Au fost aplicate 2 sancțiuni în valoare de 62500 lei pentru gestionarea neconformă a deșeurilor în Cimitirele Eroilor și Stuparilor.

Au fost organizate și două acțiuni, în Complexul Studențesc, unde au fost aplicate 3 sancțiuni cu 7500 lei pentru nerespectarea colectării duale, și în zona centrală, unde au fost verificate 40 de societăți comerciale, fiind aplicate 5 sancțiuni cu 2000 lei pentru nerespectarea prevederilor referitoare la gestionarea deșeurilor .

Foto: Poliţia Locală Timişoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *