Salvați din mijlocul apelor revărsate cu elicopterul. S-a întâmplat în vestul țării. Video

evacuati

Mai multe case au fost înconjurate de ape, iar cei care locuiau în ele, printre care 12 copii, erau în pericol. Pentru că debitul apelor revărsate era foarte mare, chiar dacă pompierii au reușit să ajungă la ei cu o barcă, evacuarea era imposibilă. Un elicopter aparținând unui om de afaceri a fost trimis în ajutor.

CITEȘTE ȘI: Pandemia închide două companii din domeniul auto. În Timiș, sute de angajaţi rămân pe drumuri

Totul s-a întâmplat în cartierul Cireşa din oraşul Oţelu Roşu. Apele râul Bistra au crescut foarte mult şi au izolat 4 case, conform radioresita.ro 

În cele 4 case se aflau 21 de persoane din care 9 adulţi şi 12 minori, care s-au refugiat în două din cele patru case. S-a luat legatura telefonic cu persoanele în cauză şi nu au fost semnalate probleme din partea acestora. S-au întreprins mai multe încercări de a ajunge la ei cu ajutorul unei vole, dar fără succes. Ulterior, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş a reuşit să ajungă cu barca din dotare, dar din cauza debitului apei, oamenii nu au putut fi evacuaţi pe aceleaşi traseu.

Salvamont Caraș-Severin, misiune de evacuare alături de ISU

Colegii de la Salvamont, alături de pompierii cărășeni, în timpul intervenției de evacuare a 21 de persoane din Cireșa (Oțelu Roșu). Deși a fost o misiune dificilă, operațiunea a fost dusă la îndeplinire cu succes. Bravo, băieți!

Publicată de Drumuri Județene Caraș – Severin pe Joi, 18 iunie 2020

Cu sprijinul salvamontiştilor cărăşeni şi al unei persoane fizice care a pus la dispozitie un elicopter, s-a reuşit transportul persoanelor  până la o limba de pământ de unde au fost preluaţi şi transportaţi pe cale aeriană în siguranţă. Imediat după aterizare, persoanele au fost consultate de un echipaj SMURD. Din fericire, nu au fost probleme de ordin medical. O singură persoană a fost tratată pentru o plagă superficială la membrul superior stâng.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *