Pandemia închide două companii din domeniul auto. În Timiș, sute de angajaţi rămân pe drumuri

Rata şomajului înregistrat în evidenţele ANOFM în luna noiembrie a fost 2,72%

500 de angajați dintr-o localitate din Timiș își vor pierde locurile de muncă, începând cu data de 1 iulie. Două firme își închid porțile, din cauza prăbușirii pieței auto. Acest lucru va avea repercursiuni nu doar asupra angajațiilor, ci și a orașului, pentru că cele două societăți se aflau printre cei mai mari contribuabili la bugetul Detei. Ele vor acorda însă salarii compensatorii angajaților care rămân fără joburi, în funcție de vechimea în muncă, transmite mediafax.ro

CITEȘTE ȘI: Mai multe mijloace de transport public din Timişoara vor circula pe trasee deviate

Petru Roman, primarul orașului Deta, speră că cele două firme să se redreseze în timp și să revină din nou pe piața auto. Dacă acest lucru nu se va întâmplă, va încerca să atragă în oraș alți investitori.

Dalibor lucreză la Prevent de 8 ani. A început de jos, a fost muncitor necalificat, apoi, operator, iar în ultimii ani operator programator. El spune  la început firma avea peste 1000 de angajațiînsă treptat, numărul muncitorilor s-a redus la aproximativ 250. Dalibor spune  angajatorul le va da salarii compensatorii. Cei cu o vechime de peste cinci ani vor primii două salarii, iar cei cu o vechime de peste zece ani trei.

Dalibor Goicu – Angajat PREVENT: După șapte ani de zile nu am mai avut comenzi, firma a început să meargă tot mai greu, muncitori tot mai puțini și acum ne bagă în șomaj. Va fi greu, pentru unii oameni, navetiști care vin din alte zone, alt județ. Îmi voi caută de muncă, aș preferă tot în orașul Deta, să nu fac naveta la Timișoara, am familie.

Petru Român – primar orașul Deta: Lucru bun este că există aceste clădiri, aceste hale, care probabil că nu le vor lua indiferent de ce se va întâmplă. Sigur că orașul este afectat. Chiar dacă cei care lucrează la aceste două întreprinderi, mare parte sunt din zona din localitățile din împrejurul orașului nostru, Deta a trăit foarte bine cu aceste două întreprinderi și vom simți mai mult că sigur anul viitor la cote, banii nu vor mai veni așa cum au venit și categoric ne vor afecta la dezvoltarea orașului.

Au scăzut comenzile la nivel mondial peste tot și industria automotive a fost lovită destul de tare și din cauza COVID-ului, în mare parte lui i se datorează.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pandemia închide două companii din domeniul auto. În Timiș, sute de angajaţi rămân pe drumuri

  1. Asa se intimpla daca am inchis si falimentat industria cu capital romanesc , am ramas la mina vesticilor cind ceva scirtie nu au nici un fel de scrupule inchid si pleaca sau se muta in Asia,normal ar fi un salariu pentru fiecare an lucrat asa este in Italia, asa primesc angajatii dar la noi nu functioneaza asa iar legislatia este in asa fel facuta sa protejeze angajatori nu angajatii iar cei care controleaza sau ar trebuimsa ii controleze pe angajatori au in permanenta alte probleme mai urgente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.