Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare, din cauza infiltraţiilor şi pătrunderilor de apă în subteran, de la pârâul Corund.

Directorul de producţie al SALROM, Irina Muller, a declarat pentru Agerpres că au fost făcute lucrări de primă urgenţă, care au pus în siguranţă activitatea turistică, dar şi pe cea de producţie.

„S-au realizat lucrările de primă urgenţă, care au pus în siguranţă atât activitatea turistică, cât şi cea de exploatare, prin realizarea unui bypass, prin care a fost deviat pârâul Corund, precum şi a unui canal de gardă, capabil să preia debite mai mari. (…) În acest moment, infiltraţiile care mai sunt sunt de mică amploare, ele sunt gestionate şi nu constituie un pericol pentru cele două activităţi”, a precizat Irina Muller.

Aceasta a dat asigurări că turiştii sunt în siguranţă, fiind aşteptaţi, de sâmbătă, să coboare în subteran şi să viziteze salina.

De asemenea, directorul de producţie al SALROM a menţionat că se au în vedere investiţii de mare amploare, care necesită, însă, timp mai îndelungat.

CITEȘTE ȘI: Fabrica Guban din Timişoara, o legendă vie

„Avem în vedere realizarea unor investiţii de mare amploare, care să asigure, să zic aşa, stabilitatea tuturor lucrărilor pe termen lung. Dar, investiţia fiind foarte mare, necesită un timp până se fac toate proiectele, până se obţine finanţare, până se angajează lucrările şi aşa mai departe”, a punctat Irina Muller.

În data de 15 mai, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat că Societatea Naţională a Sării a decis sistarea activităţii de producţie şi de vizitare în Salina Praid, până la rezolvarea situaţiei create de infiltraţiile provenite din pârâul Corund.

Pentru rezolvarea problemei, începând cu data de 12 mai, echipe de intervenţie ale salinei şi ale Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş au efectuat lucrări pentru dirijarea controlată a debitelor de apă din pârâul Corund, pe întreaga zonă în care s-au produs infiltraţii în subteran, situaţia fiind monitorizată permanent de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a informat atunci Instituţia Prefectului.

Pe pagina de Facebook a Salinei Praid se arată că, „după o lungă perioadă de aşteptare, începând cu data de 15 iunie, Salina Praid îşi redeschide porţile pentru vizitatori, cu program 8,00 – 18,00, cu ultima intrare a autobuzului la ora 16,30”.

Sursa: g4media.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *