Grindeanu, cu trenul spre Litoral

Grindeanu, cu trenul spre Litoral

Grindeanu, cu trenul spre Litoral

CFR Călători a inaugurat, astăzi, programul estival de transport „Trenurile Soarelui”, iar Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a călătorit pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa într-unul dintre cele şase vagoane recondiţionate recent de către CFR Călători.

”Se poate mai repede, și în condiții decente!

După cum am promis, am călătorit cu trenul spre litoral.

Mai sunt multe de făcut pentru transportul feroviar și sunt foarte conștient de necesitatea continuării investițiilor.
Este doar un pas spre o normalitate pe care ne-o dorim fiecare dintre noi cu privirile la serviciile de transport public.

Vagonul în care am călătorit din InterCity-ul spre Constanța face parte din cele 6 vagoane modernizate recent de CFR Călători din fonduri proprii.

Mai mult confort și siguranță în călătoriile pe calea ferată vor aduce treptat cele 119 trenuri autopropulsate și 16 locomotive noi, achiziționate de ARF prin fonduri europene (PNRR, PT, CEF), dar și cele 139 de vagoane și 75 de locomotive care sunt acum în proces de modernizare, în baza unor contracte (finanțate prin PNRR) încheiate de CFR Călători.

Estimez că în această toamnă va fi dat în circulație primul tren modernizat (format dintr-o locomotivă și 12 vagoane), iar, până la sfârșitul anului, va circula cu călători și primul tren nou.

CITEȘTE ȘI: Fabrica Guban din Timişoara, o legendă vie

Pentru a crea imaginea completă a dezvoltării transportului feroviar în următorii ani vreau să mai aduc o clarificare: cele 119 trenuri noi autopropulsate au o configurație asemănătoare cu a garniturilor de metrou și reprezintă practic echivalentul a aproximativ 450 de vagoane și 119 locomotive”, a publicat Sorin Grindeanu pe Facebook.

Sursa foto: Sorin Grindeanu/Facebook


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Grindeanu, cu trenul spre Litoral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *