Salbă de medalii pentru karatele timișorene

karate timisoara

Recent, capitala Irlandei a găzduit întrecerile din cadrul Campionatelor Mondiale de karate (IKU), competiție la al cărei start s-au aliniat peste 1.200 de sportivi din 24 de țări ale lumii. Reprezentativa României s-a prezentat la ”luptă” cu 50 de concurenții, dintre aceștia 30 fiind timișoreni.

Delegația bănățeană a avut și la această competiție o comportare de marcă, elevii antrenorului Mihai Cioroianu întorcându-se de la Dublin cu o frumoasă și strălucitoare salbă de medalii. Astfel, Bogdan Barcan (CSUTK / UVT) a devenit campion mondial la kumite individual, ocupând și cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere și la kumite pe echipe.

Iată și celelalte rezultate obținute de timișoreni: Robert Stemler – locul 1 la kumite pe echipe, locul 3 la kata echipe, locul 3 la kata individual; Robert Ghena – locul 1 la kumite pe echipe, locul 3 la kumite individual (juniori) și locul 3 la kata individual (juniori); Claudia Străuț – locul 1 la kata individual (juniori); Mihai Stanciu – locul 2 la kata individual și locul 3 la kata pe echipe; Alexandru Schein – locul 3 la kata pe echipe; Nicoleta Mirică locul 2 la kata master.

Cu ocazia acestei ediții a CM, a avut loc un nou Congres al IKU, unde s-au desfășurat și alegerile din cadrul forului mondial. Și de la această ”competiție” timișorenii s-au întors cu rezultate excelente, Mihai Cioroianu fiind reînvestit pentru un mandat de patru ani în funcția de președinte al Federației Internaționale de Karate, în timp ce Adrian Nagel a devenit președintele Comisiei Mondiale de Arbitraj.

Antrenorul Mihai Cioroianu ne-a mărturisit că este foarte mulțumit de prestația elevilor săi la Dublin, dar euforia nu va fi de lungă durată pentru că la un orizont nu prea îndepărtat stă o altă întrecere dificilă: Openul Timișoarei, care se va desfășura la… Dumbrăvița, pe data de 18 noiembrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Salbă de medalii pentru karatele timișorene

  1. Felicitari TUTUROR sportivilor romani care s-au pregatit temeinic pentru participarea la aceasta competitie importanta la nivel international !

    De asemnea doresc sa transmit felicitari TUTUROR medaliatilor, inclusiv celor mai mici ca varsta care au urcat pe podium sau chiar au facut sa rasune imnul Romaniei in Irlanda si pe care, noul presedinte reales i-a „uitat” sa-i mentioneze…

    Nu pot sa nu-mi exprim regretul ca Federatia nu face mai nimic pentru acesti tineri talentati care platesc stagiile de pregatire, platesc echipamentele si uniforma (inclusiv treningul oficial al echipei nationale) si se deplaseaza pe cont propriu la toate competitiile … ba in plus (culmea) li se percepe si o taxa de participare !!

    Noroc ca unele cluburi mai fac rost de cate un sponsor, ca de sustinerea federatiei nu poate fi vorba !

    Bravo voua !

Lasă un răspuns