Salariile cadrelor didactice din Timiş vin cu întârziere

cancelarie

Profesorii din învăţământul preuniversitar îşi vor primi cu întârziere salariile. Dacă până anul trecut dascălii îşi primeau salariile începând din 5 şi până în 10 ale lunii, începând din 2018 îşi vor primi leafa în data de 14. Profesorii reclamă că au fost înştiinţati doar în 5 ianuarie de această modificare, explicând că s-ar să aibă probleme cu plata ratelor şi a facturilor.

Întârzierea lefurilor cadrelor didactice este cauzată de schimbarea mecanismului de plată. Dacă până în decembrie salariile au fost plătite de primării, de acum înainte vor fi achitate de Ministerul Educaţiei prin intermediul inspectoratelor şcolare.

„Toţi angajaţii din învăţământul preuniversitar timişean vor primi în 15 ianuarie 2018 salariile aferente lunii decembrie 2017. În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017, data de plată a salariilor pentru Ministerul Educaţiei şi unităţile finanţate de acesta este 14 a lunii curente, pentru cea precedentă. Potrivit OUG 90/2017 s-a aprobat ca plata salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ se va face din bugetul Ministerului Educaţiei.

Astfel, începând cu luna ianuarie, MEN va transfera lunar către inspectoratele şcolare, iar apoi acestea către şcoli, sumele pentru plata salariilor.“, a scris Liviu Pop.

Virgil Popescu, liderul Federaţiei „Spiru Haret” Timiş, a declarat că multe cadre didactice sunt nemulţumite de această întârziere pentru că au rate de achitat sau facturi de plătit.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *