UPDATE. Sala polivalentă, tot între stadion și Giroc. Reacţia preşedintelui CJT, Călin Dobra

Bucuros nevoie mare, primarul Timișoarei a anunțat luni că s-a decis amplasamentul viitoarei săli polivalente a orașului: „Sala polivalentă cu 16.000 de locuri se va construi la Timișoara, pe ultima locație propusă de mine, imediat lângă Stadionul Dan Păltinișanu!

A fost emis, în acest sens, Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice!

CITEȘTE ȘI: S-a solicitat „Coridor VIP” pe aeroport. Cine aterizează cu un avion privat

Primăria Timișoara mulțumește decidenților pentru prevalența rațiunii în decizia luată și își reiterează întreaga disponibilitate la cooperare administrativă pentru realizarea cât mai repede și în cele mai bune condiții a obiectivului!

Postura Timișoarei de viitoare Capitală a Culturii Europene în 2021, în numele României, trebuie onorată de noi toți compatrioții ce avem răspunderi asumate, astfel încât Timișoara să se poată prezenta în această postură la superlativ!”.

CITEȘTE ȘI: Virusul West Nile, confirmat în vestul țării

Nicolae Robu și-a ilustrat postarea de pe rețeaua de socializare cu o adresă venită de la Compania Națională de Investiții (CNI) în 7 septembrie, prin care instituția anunța, referitor la sala polivalentă cu 16.000 de locuri, Aleea FC Ripensia nr. 37-35, Timișoara, că obiectivul de investiții a fost inclus pe lista-sinteză a subprogramului „Săli de sport”, aprobată prin ordinul MDRAP, nr. 5602/31.08.2018.

CITEȘTE ȘI: Tânără amenințată cu cuțitul în propria-i casă, într-o localitate timișeană

Adresându-ne Direcției strategii și comunicare din cadrul CNI, am primit de la Adina Mitran vestea că și amplasarea în comuna Giroc se află pe lista-sinteză aprobată de minister, iar o decizie propriu-zisă nu a fost luată încă. Cu alte cuvinte, bucuria lui Nicolae Robu a fost un pic prematură.

Nu se cunoaște exact termenul pentru definitivarea locului de amplasare a viitoarei săli polivalente, dar timpul trece, iar anul 2018 se apropie de final, în timp ce pentru procedura de achiziție și lucrările propriu-zise ar mai rămâne, practic, doar doi ani până în 2021.

UPDATE

În replică, Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, apreciază că declaraţiile primarului Nicolae Robu riscă să compromită definitiv realizarea sălii polivalente de 16 mii de locuri.

“Constat cu surprindere și dezamăgire că, în ciuda eforturilor pe care le-am depus pe subiectul Sălii Polivalente, insistând inclusiv să merg împreună cu primarul Nicolae Robu la București la Compania Națională de Investiții pentru a face front comun pentru Județul Timiș, dumnealui nu dorește decât dezinformarea cetățenilor.

Astăzi am avut parte de o nouă mostră de iresponsabilitate din partea domniei sale când a anunțat construirea Sălii Polivalente la Timișoara, bazându-se în afirmația sa pe simplul fapt că o locație propusă de Primărie a fost introdusă în ultima variantă a Listei – sinteză a obiectivelor de investiții a Ministerului Dezvoltării.

Propunerea Consiliului Județean Timiș se află pe acea listă încă din anul 2016 – mai jos dovada. La 31.08.2018 lista a fost doar actualizată.

 

Faptul că doar în acest moment o propunere a Primăriei intră pe Lista – sinteză e cea mai bună dovadă că propunerile de până acuma ale domnului primar nu au respectat cerințele minimale, fiind, practic, descalificate.

Cetățenii trebuie să înțeleagă că, fără consens, nicio investiție nu va fi aprobată de Compania Națională de Investiții pentru Județul Timiș.

 

Amenințările adresate de către primarul Nicolae Robu funcționarilor din CNI și presiunile exercitate asupra lor prin diferite mijloace îngreunează orice decizie pentru comunitatea noastră.

 

Dacă nu va exista o susținere comună a unei locații, riscăm să rămânem fără o investiție de 50 de milioane de euro și să mergem în continuare la Cluj la diverse evenimente.

Eforturile pe care le fac de peste un an și jumătate pentru a avea o Sală Polivalentă și drumurile aproape săptămânale la București se lovesc de orgoliile mărunte ale primarului Timișoarei, care nu înțelege că “Timișorenii Mei” vor avea cel mai mult de suferit dacă investiția nu se va realiza, iar prin lansarea de informații false înșeală așteptările oamenilor şi riscă compromiterea obiectivului nostru comun, adică aprobarea în sine a investiției.

Așa cum am anunțat deja public, voi susține orice locație aprobată de CNI și mă voi implica activ în continuare pentru marile proiecte ale Județului Timiș”, este poziţia exprimată de liderul CJT.

SILVIU FLORESCU


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns