Sală de sport nouă, ştrand, popicărie şi locuri de case pentru tinerii unei comune din Timiş

Pentru ca tinerii să nu plece la oraș sau chiar peste hotare, un primar din Timiș investește în… distracție. După ce a reabilitat cinematograful din localitate, edilul-șef din Gottlob, Gheorghe Nastor, își îndreaptă atenția și spre activitățile sportive.

”Facem o popicărie cu patru piste. Toate cele necesare le-am achiziționat din Germania, la mâna a doua, cu 2.500 de euro din bugetul local. Pe vremea când eram eu copil, la Gottlob se juca bowling și chiar se desfășura anual un concurs cu ocazia kerwei-ului, unde premiul era un berbecuț.

Obiceiul s-a pierdut odată cu plecarea etnicilor germani care cândva erau majoritari în localitate, însă în 1997 am reînnodat tradiția, punând la bătaie un tăuraș. Din păcate, am pierdut popicăria concomitent cu retrocedarea căminului cultural, unde aceasta funcționa.

Este motivul pentru care încercăm să le oferim tinerilor și un pic de distracție pe plan local. În comună mai avem circa 20 de tineri care nu au plecat în alte părți, deși în unitățile de învățământ avem înscriși circa 400 de copii.

Vrem să facem și un ștrand ca să îi stabilizăm aici. Oferim și locuri de casă, iar cu fonduri de la Compania Națională de Investiții vom realiza o sală de sport cu 180 de locuri”, a precizat Gheorghe Nastor.

1 Comments
Druckerul din Mehala 02/06/2017
D-le primar , eu cred ca jucai cugle si nu bowling .