Aproape 400 de noi locuri de case vor fi create într-o comună situată nu departe de Timişoara

Dezvoltarea locală nu are piedici doar prin prevederile Legii pășunilor, ci și prin cele care reglementează ariile naturale protejate. Despre aceste dificultăți, dar și despre altele, cum sunt cele generate de Legea achizițiilor publice, primarii timișeni discută des și cu insistență cu politicenii din procesul legislativ, dar lucrurile se urnesc greu.

Fiecare comună are nevoie de un perimetru în care să se dezvolte, atât pentru extinderea intravilanului construibil, respectiv pentru edificarea de case, cât și pentru conturarea unei zone industriale sau turistice.

În această situație, adică față în față cu obstacolele legislative diverse, se află și comuna timișeană Sacoșu Turcesc, care are parte din plin de astfel de restricții, deși își dorește să se dezvolte pe măsura solicitărilor comunității locale, dar și a oportunităților.

Toate extinderile de care vorbim se pot face în mod normal doar în prelungirea intravilanului existent. Ce-i de făcut, însă, dacă aici nimerești pe o pășune ori pe o arie protejată, unde te întâlnești cu specii de plante sau animale mai importante decât comunitatea umană?

Dincolo de aceste, să le spunem, „scăpări” sau „imperfecțiuni” ale legilor amintite, există, totuși, o veste bună pentru tinerii comunei: în acest an, sunt șanse să se finalizeze un plan urbanistic zonal care să creeze aproape 400 de parcele noi pentru locuri de casă destinate lor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns