Să vină turiștii… Cum îi întâmpină Timişoara

selfie

Pentru prima dată în istoria orașului Oradea numărul turiștilor l-a depășit pe cel al locuitorilor. Este concluzia Institutului Național de Statistică. Mai mult, Oradea și Sânmartinul au cazat, anul trecut, mai mulți turiști decât Timișoara.

Reabilitarea unor clădiri istorice din urbea de pe Crișul Repede, parcul acvatic din oraș, interzicerea circulației autoturismelor, în weekend, în zona centrală sunt doar câteva dintre intervențiile care au dus la creșterea numărului de turiști. Desigur, a ajutat și Sânmartinul, cu celebrele stațiuni Băile Felix și 1 Mai.

Între timp, în Timișoara se montează plase speciale pentru a acoperi fațadele deteriorate ale clădirilor istorice.

Timisoara 13

Pe ici-pe colo, câte o construcție se deteriorează văzând cu ochii (Piața Traian), însă turiștilor le mai rămâne câte ceva de văzut: gunoaiele pe care nimeni nu le bagă în seamă.

parcul botanic 1

La intrarea în Parcul Botanic, de pe Calea Ioan Cuza, tone de deșeuri zac de-a lungul gardului. De fapt, acolo s-a format o groapă de gunoi care, în curând, o să-și împrăștie aromele prin oraș. Peturi, pături, saltele, îmbrăcăminte, oale, nimic nu lipsește de lângă gardul unuia dintre cele mai frumoase parcuri din oraș.

selfie

Din când în când, pe viaduct urcă turiști sau localnici pentru câte un selfie (periculos, ce-i drept), în care apar și… gunoaiele din oraș. Cu asemenea ”exponate” e greu să cucerești turiștii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns