Să nu ne mai umilim îmbulzindu-ne la cozi! „România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum al populației”, ne asigură ministrul Agriculturii

Să nu ne mai umilim îmbulzindu-ne la cozi! "România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum al populației", ne asigură ministrul Agriculturii

România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum al populației, arată ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, într-o postare pe Facebook.

„Suntem în dialog cu producătorii, distribuitorii și comercianții, monitorizăm în permanență situația stocurilor și nu există niciun fel de motiv de îngrijorare. De aceea îi rog pe români să nu se lase atrași în spirala informațiilor alarmiste cu privire la eventuale dezechilibre pe piața alimentelor. Obținem suficientă materie primă pentru a nu fi afectat accesul oamenilor la alimente”, spune ministrul.

Chesnoiu spune că într-un an agricol bun se produc peste 11 milioane tone de grâu, 15 milioane de tone de porumb și 3 milioane de tone de floarea-soarelui, cantități mai mult decât duble față de necesarul de consum al populației.

CITEȘTE ȘI: Facturile la gaze nu vor mai fi compensate. Cât vor ajunge să plătească românii din aprilie

„Avem o oportunitate să transformăm surplusul de grâu, porumb și floarea-soarelui în alimente pe care să le exportăm sub formă de produse cu valoarea adăugată mare. Și am propus în noul PNS majorarea la 15 milioane de euro a sprijinului acordat pentru fiecare unitate de producție nou înființată, care procesează materie primă internă!”, a adăugat ministrul, conform Mediafax.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *