S-au sustras executării pedepsei, după ce au fost condamnați pentru evaziune. Prejudiciul este estimat la aproape 700.000 de lei

penitenciarjilava

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare două mandate, cu privire la doi bărbați bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani.

Prejudiciul este estimat la aproape 700.000 de lei.  Pe numele celor doi bărbați, de 39 de ani și 55, Tribunalul Timiș a emis două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care aceștia sunt condamnați la trei ani, respectiv șapte ani de pedeapsă privativă de libertate, pentru evaziune fiscală si spălare de bani.

Potrivit oamenilor legii, în perioada iulie 2010 – noiembrie 2010, cei doi bărbați, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale, ar fi omis să evidențieze în actele contabile, facturi emise de către anumite firme și veniturile realizate din aceste tranzacții, fără a depune declarațiile corespunzătoare organelor fiscale, fapte prin care au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 673.823 lei.

Ulterior, pentru a justifica retragerile din contul bancar al societății, inculpații ar fi întocmit acte false, urmărindu-se astfel disimularea provenienței și circulației banilor.

Cei în cauză au fost duși în Penitenciarul Timișoara pentru executarea pedepselor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “S-au sustras executării pedepsei, după ce au fost condamnați pentru evaziune. Prejudiciul este estimat la aproape 700.000 de lei

  1. Știre: niște bărbați, niște firme, niște facturi, niște polițiști, niște ziariști.
    Despre ce dracu vorbim?

Lasă un răspuns