Primarul Timișoarei, suspect într-un dosar DNA (UPDATE)

nicolae robu 6

Azi dimineață, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a fost chemat la DNA – structura teritorială pentru a i se aduce ofciial la cunoștință faptul că are calitatea de suspect într-un dosar legat de anveloparea mai multor blocuri de pe raza municipiului, cu bani proveniți din fonduri europene.

”Ce pot spune este că n-am nicio neliniște în ceea ce mă privește, pentru că n-am făcut personal nicio ilegalitate și nici n-am cerut altora să facă, nici pe această speță, nici pe altele.

Dimpotrivă, mereu le cer tuturor colaboratorilor să respecte cu sfințenie legea.

Eu sunt implicat în această speță – o dată, prin refuzul de a satisface pretențiile proiectantului de a i se plăti sume peste valoarea contractului de achiziție -15.000 euro-, încheiat prin atribuire directă în baza și în limitele legii achizițiilor publice.

Deci: cu plafon la 15.000 euro, ridicat ulterior la 30.000 euro, pretenții rezultate în urma reevaluării de către el a valorii muncii lui, refuz suspectat de abuz în serviciu în dauna firmei în cauză; a doua, prin faptul că am semnat declarațiile cerute de procedurile de accedere la fonduri europene că toate documentele conexe cererii de finanțare sunt legale -lucru asupra căruia eu am primit toate garanțiile de la aparatul de specialitate, în condițiile în care există suspiciuni că s-ar fi comis de către anumite persoane falsuri. Evident, n-am avut știre de așa ceva!

Firesc, îmi voi susține nevinovăția când voi fi chemat să dau declarații, eu prin tot ce am făcut acționând cu bună credință, cu convingerea că tot ce se întâmplă este legal, că fac o faptă bună, aducând României, Timișoarei, unui număr mare de familii, până la urmă, dacă îmi amintesc bine, 1.500, de milioane de euro din fondurile europene nerambursabile.

Iată, dacă tradiția în România este dă se dea bani peste cât este meritat către firme ale unor membri din același partid cu decidenții, eu sunt acuzat că am dat prea puțin, că n-am vrut să plătesc niciun leu în plus peste cât prevede contractul.

Proiectantul era membru important al PNL Timiș, cu activitate în Secretariatul General. Î

n fine, țin să declar că eu iau ca pe ceva normal că sunt audiat, că, având semnătură pe niște documente care girează documente asupra cărora planează suspiciuni de ilegalitate, fals etc., mă fac suspect și am încredere că procurorul de caz va face lumină în ceea ce ne privește pe fiecare din cei implicați.

Am încredere în colegii mei, altfel nu i-aș fi acceptat ca și colaboratori, dar de garantat eu nu garantez decât pentru mine!

Este un principiu de viață al meu, la care am ajuns după circa 50 de ani de experiență”, a declarat primarul Timișoarei la ieșirea din sediul DNA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Primarul Timișoarei, suspect într-un dosar DNA (UPDATE)

  1. Banat residence si Serra residence, in zona Braytim, strada claude debussy nr. 17-19 construiesc două etaje autorizate si unul fără! Dau șpagă un apartament si primesc autorizație si pentru cel făcut nașpa? Acum acționează pe Musicescu sa faca alte 2 blocuri, cauta sa dea șpagă după ce primăria le-a respins autorizatia E ok oare? Nimeni nu se sesizează?

  2. Era și timpul ! Chiar mă întrebam dacă DNA Timiș nu e cumva în comă. Chiar dacă tîrziu, bine că s-au trezit și sper să-i organizeze vopsitului, cît de curînd, o trupă nouă, Bocsigan Popa Șapcă Band cu care să concerteze pe scena sălii de spectacole din Universitatea de înalte studii juridice Popa Șapcă cel puțin un deceniu !

Lasă un răspuns