S-a obținut finanțarea pentru refacerea digului din centrul Lugojului, fisurat la inundațiile din 2020. Costurile ajung la 500.000 de lei

S-a obținut finanțarea pentru refacerea digului din centrul Lugojului, fisurat la inundațiile din 2020. Costurile ajung la 500.000 de lei

S-a obținut finanțarea pentru refacerea digului din centrul Lugojului, fisurat la inundațiile din 2020. Costurile ajung la 500.000 de lei.

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) începe procedura de achiziție pentru realizarea reparațiilor la digul de beton, din centrul Lugojului(cartierul Ștrand), fisurat, pe mai multe locuri, după inundațiile din 2020.

CITEȘTE ȘI: Personalul sanitar încadrat fără concurs în starea de alertă poate rămâne pe post. Lege promulgată

Lucrarea a fost prinsă în planul de investiții, încă de anul trecut, însă nu a avut acoperire bugetară. „În 2021, ABA Banat a remis proiectul tehnic al investiției, în cadrul căruia se vor reface părțile deteriorate ale parapetului, pe o lungime de 50 metri, etanșarea rosturilor și fisurilor, inclusiv a rosturilor din parapet, pe o lungime de 130 de metri, pentru a opri pătrunderea apei și a precipitațiilor în rosturile betonului și etanșarea zidului parapet, pe lungimea de 970 de metri, pentru a asigura o permeabilitate redusă la apă. Proiectul Tehnic a fost aprobat de Administrația Națională a apelor Române.

Valoarea lucrării este de aproximativ 500 de mii de lei.  Investiția e prinsă în bugetul de investiții al ABA Banat, pe 2022, finanțarea urmând să fie făcută cu bani de la bugetul de stat. În prezent se lucrează pentru obținerea tuturor avizelor, pentru emiterea autorizației de construcție, apoi se va trece la demararea achiziției de construcție pe SICAP”, ne-a declarat Sorina Neaga, purtătorul de cuvânt ABA Banat.

Reprezentanții ABA Banat estimează că anul acesta va fi realizată procedura de achiziție și probabil vor începe și lucrările.

 lugojeanul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *