Evenimente Humanitas la Bookfest Timişoara

Evenimente Humanitas la Bookfest Timişoara

Grupul Humanitas îi aşteaptă pe iubitorii de lectură la cea de-a IX-a ediţie a Salonului de Carte Bookfest Timișoara ce va avea loc în perioada 31 martie-3 aprilie la Centrul Regional de Afaceri (Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22), cu un program extrem de generos.

Acesta se deschide vineri, 1 aprilie, între orele 17 şi 17,30, cu lansarea cărţii ”Mansardă la Veneția. Nouă săptămâni în lagună” de Cristina Chevereșan, urmată de o sesiune de autografe. Vor vorbi, alături de autoare, Adina Baya şi Grațiela Benga-Țuțuianu.

Între orele 17,30 şi 18, Editura Humanitas Fiction va lansa romanele ”Paradisuri pierdute. Străbătând secolele”, vol. I de Eric-Emmanuel Schmitt, ”Violeta” de Isabel Allende şi ” Viscolul copiilor”, pe care le vor prezenta Dana Percec, Ilinca Ilian şi Lidia Bodea.

În intervalul orar 18 – 18,30, va avea loc lansarea cărţii ”15 la puterea a cincea. Interviuri de Melania Cincea”, despre care va vorbi autoarea, secondată de Radu Paraschivescu şi Mircea Mihăieș. Ziua se va încheia, între 18,30 şi 19, cu lansarea Jurnalului de pustă semnat de Borco Ilin, care -i va avea alături pe Cristina Chevereșan şi Robert Șerban.

Sâmbătă, 2 aprilie, între orele 13,30 şi 14, va avea loc lansarea cărţii ”’Care e diferența dintre un copil și un laptop? O călătorie personală prin religie, fizică și neuroștiințe” de Cristian Presură, urmată de o sesiune de autografe. Prezentarea va fi asigurată de Mădălin Bunoiu.

În intervalul oral 14 – 14, 30, Tatiana Niculescu va lansa volumul ”Singur. Viața lui Mihail Sebastian” de Tatiana Niculescu, avându-i drept invitaţi pe Mircea Mihăieș, Smaranda Vultur şi Radu Paraschivescu, iar în jumătatea de oră de după va fi rândul acestuia din urmă să-şi lanseze cartea cu titlul ”Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)”, despre care vor vorbi Robert Șerban şi Lidia Bodea.

De la 15 la 15,30, publicul se va întâlni cu Ioana Pârvulescu şi lucrarea sa ”Prevestirea și Alfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T.”, care va fi prezentată de Smaranda Vultur şi Mircea Cărtărescu, iar de la 15,30 la 16 se va lansa volumul ”Melancolia” de Mircea Cărtărescu, iar alături de autor vor fi Robert Șerban şi Lidia Bodea.

De la 16 la 16,30, Vlad Zografi îşi va lansa volumul ”Supraviețuire”, avându-i ca invitaţi pe Ioana Pârvulescu şi Lidia Bodea, ia la ora 17 este programată lansarea volumului ”Tot înainte” de Ioana Nicolaie, în prezenta autoarei, a Melaniei Cincea şi a lui Marcel Tolcea.

Cartea prezentată între orele 17,30 şi 18 va fi ”Călătorie în jurul omului” de Alexandru N. Stermin, iar invitații momentului vor fi Robert Șerban, Vlad Zografi.

Între orele 18 și 18,30, Ioana Pârvulescu, Mircea Cărtărescu și Smaranda Vultur vor vorbi despre volumele ”Trei surori” de Heather Morris, ”Cea mai mică femeie din lume” de Clarice Lispector şi ”Înfruntare la nivel înalt” de Ismail Kadare, iar între 18,30 şi 19 vor fi prezentate noutăţi din Colecţia Ştiinţă: ”Și dacă timpul n-ar exista?” de Carlo Rovelli, respectiv ”Stephen Hawking. O viață dedicată științei” de Michael White și John Gribbin, despre care vor oferi detalii Vlad Zografi şi Cristian Presură.

Ultimul eveniment al zilei, care va avea loc între orele 19 şi 19,30, va fi lansarea cărţii ”Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie”, o adaptare după un scenariu de film de Mihai Mănescu, Matei Dima și Andrei Huţuleac cu ilustrații de Ingrid Nemțanu, despre care vor cuvânta Mihai Mănescu şi Maya Prediger.

Duminică, 3 aprilie, între 11 şi 11,30, publicul este aşteptat la lansarea cărţii ”Marea aventură a micii albine Mitsu” de Mircea Dragu, apărută la Humanitas Junior cu ilustrații de Bajkó Attila, având ocazia să se întâlnească atât cu autorul, cât şi cu ilustratorul volumului. De la ora 12 la 12,30, se va prezenta volumul ”Geții lui Burebista și lumea lor” de Radu Oltean, despre care va vorbi autorul şi Gabriela Maaz.

CITEŞTE ŞI: Prognoză 28 martie – 25 aprilie 2022. Vremea în următoarele 4 săptămâni

Evenimentele vor fi difuzate live pe //streams.live/bookfest-timisoara/ și pe paginile de Facebook ale Editurii Humanitas și Humanitas Fiction și pe #HumanitasYouTube: https://bit.ly/Humanitas-YouTube.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *