S-a întâmplat la Timișoara: Cum a ajuns să coste un vas de toaletă 3.000 de lei

Aruncarea unui vas de toaletă poate ajunge să coste cu mult mai mult dect achiziționarea unuia nou. Se întâmplă atunci când cei care vor să scape de obiectele sanitare scoase din uz nu au o altă idee mai bună decât să le abandoneze pe domeniul public.

CITEȘTE ȘI: Fată de 14 ani, dispărută la Giarmata

Oamenii uită, probabil, că multe dintre locurile unde se formează periodic rampe ilegale de gunoi sunt atent monitorizate, inclusiv video, așa nct nu scapă neobservați. Iar amenda pentru astfel de fapte este mare. S-a ntmplat, din nou, în aceste zile, la Timișoara. Doi bărbați au fost surprinși în timp ce abandonau un vas de toaletă lngă un clopot destinat depozitării deșeurilor din sticlă, pe Strada Lunei. Cei n cauză au fost identificați cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă. S-au ales cu o amendă de 3.000 de lei, conform Legii 211/2011 modificată, dispunându-se totodată să facă dovada predării deșeurilor către operatorul de salubrizare Retim SA, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

Reprezentanții Poliției Locale readuc aminte timișorenilor că abandonarea deșeurilor în alte locuri dect cele precizate prin lege se sancționează drastic, mai exact cu amenzi de la 3.000 la 6.000 de lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns