S-a încheiat sezonul de încălzire

S-a încheiat sezonul de încălzire

S-a încheiat sezonul de încălzire

Începând de astăzi, 2 mai, Colterm a încheiat sezonul de încălzire, urmând ca pe perioada de vară să fie efectuate mai multe reparații la instalațiile destinate producerii de energie termică și la rețele.

În ceea ce privește stocurile de combustibil necesar producerii energiei termice pentru încălzire și apă caldă de consum, acestea au fost, la 01 mai 2023, următoarele:

– Cărbune în stoc: 6.684,51 tone, în condițiile unui consum mediu de cărbune energetic, în luna aprilie, de aproximativ 682 de tone/zi. Cantitatea totală achiziționată în intervalul iunie 2022 – aprilie 2023 este de 187.608 tone de cărbune, la care se adaugă stocul de cărbune de la finalul sezonului anterior de încălzire, de 6.084 tone. În total, 193.692 tone cărbune, din care s-au consumat până în prezent 187.008 tone.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara încasează taxe și chirii pe construcții “ilegale”! Documentele atașate vorbesc de la sine

– Gaz: pentru necesarul de consum curent avem încheiat un contract de furnizare cu firma Lord Energy. Totodată, pentru constituirea stocului necesar sezonul următor de încălzire, a fost încheiat un contract de vânzare gaze naturale cu ROMGAZ SA pentru cantitatea totală de 124.096,21 MWh, cu perioadă de livrare 1.05-31.10.2023. De asemenea, în cursul acestei luni, se va achiziționa cantitatea de 20.907,64 MWh, care urmează să fie înmagazinată, respectiv stocată în depozite subterane, fiind destinată sezonului rece.

”Având în vedere finalizarea sezonului de încălzire 2022-2023, timp de câteva zile, mai exact începând de astăzi, până vineri, 05 mai, apa caldă de consum va fi livrată de CET Sud, interval în care CT Centru va fi oprit pentru revizie tehnică a instalațiilor în vederea unei bune funcționări pe perioada de vară. Apoi, începând de vineri, când vom reporni CT Centru, se va opri activitatea de producție la CET Sud, în vederea demarării reparațiilor necesare la cazane, mori și instalațiile interioare.

Se vor executa o serie de lucrări precum: la cazane – reaparații sisteme sub presiune CA 1, 2, 3 și auxiliarele acestora (ventilatoare, electrofiltre, instalații evacuare zgură, instalații evacuare cenușă, pompe alimentare); reparații la morile de cărbune, 12 buc. cu benzile de alimentare; reparații la instalațiile de degazare; reparații la instalația de termoficare interioară cu pompe și boylere termoficare; reparații la instalațiile de tratare chimică a apei și la instalația de desulfurare; reparații la instalațiile de depozitare și alimentare din gospodăria de combustibil (mașini 1200 t și 600 t, benzi, concasoare), reparații la stația de pompe alimentare apă Bega, stație pompe recirculare Utvin, depozit zgură și cenușă Utvin, precum și la turbina 19,7 MW cu instalațiile anexe.

Referitor la proiectul cu finanțare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, s-a convenit, în ședința de Proiect de la Primăria Mun. Timișoara, de săptămâna trecută, reluarea lucrărilor la Lotul I – Rețele Primare, întrerupte pe perioada rece.

Astfel, lucrările de reabilitare a rețelelor primare au fost demarate astăzi, 02 mai 2023, urmând a se mai executa aproximativ 1,4 km rețea, cu mențiunea că lucrările încep cu obiectivul 4.2 – Baba Dochia.

Reamintim că, la ora actuală, lucrările pe Lotul 2, respectiv rețele secundare de termoficare, au fost finalizate în proporție de 100 %, fiind reabilitați 20.497 metri de rețea secundară”, transmit reprezentanții companiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *