S-a deschis primul supermarket fără angajați. E non-stop, are sute de produse, dar nu poți plăti cu numerar

Alimentele de bază vor avea un preț mai mic până la finalul anului

S-a deschis primul supermarket fără angajați. E non-stop, are sute de produse, dar nu poți plăti cu numerar.

Într-un nou supermarket aflat într-o zonă rezidențială din München Pasing, Bavaria, poți face cumpărături de alimente și alte articole non-stop, șapte zile pe săptămână. Compania imobiliară Vonovia și start-up-ul de tehnologie Late Bird au deschis un magazin complet automatizat, fără personal, scrie TZ.de, citat de dcnews.

Locația a fost ideală, deoarece compania are 700 de apartamente la vest de Lortzingstrasse. „Așadar, mulți oameni locuiesc aici și există puține provizii locale în imediata apropiere”, explică managerul regional Michael Plum.

CITEȘTE ȘI: Liceenii de la Colegiul Național Bănățean s-au aliniat la startul unui concurs european de idei pentru voluntariat

Oricine dorește să cumpere acum poate alege dintre 650 de produse pe două ecrane tactile. Există pâine, iaurt, paste, dulciuri, pizza congelată și produse cosmetice.

„Putem oferi practic tot ce are un mic magazin alimentar. Pur și simplu nu avem fructe și legume proaspete pentru că oamenii vor să se uite la ele înainte de a cumpăra”, explică Markus Belte, directorul general al producătorului de automate Late Bird, care conduce și magazinul.

Articolele sunt depozitate în zece dulapuri mari – aflate într-o cameră în care oamenii nu au acces – care sunt la temperaturi diferite. Un sistem de ridicare transportă mărfurile selectate pe o bandă transportoare, iar astfel ajung la cumpărător. Plata este posibilă doar electronic. Cei care vor să plătească în numerar nu vor putea face cumpărături.

Prețurile sunt puțin mai mari decât cele ale unui supermarket normal, „dar nu la nivel de benzinărie”, asigură Belte. La achiziționarea de alcool sau țigări, este necesară verificarea vârstei folosind un act de identitate.

Orele de deschidere a magazinului din Bavaria nu contează pentru că magazinul este considerat un automat, spune Belte. Cu toate acestea, este nevoie de personal pentru curățare și alimentare.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “S-a deschis primul supermarket fără angajați. E non-stop, are sute de produse, dar nu poți plăti cu numerar

  1. „Prețurile sunt puțin mai mari decât cele ale unui supermarket normal.” ăă…😂🤣😂🤪

    daaa, viata fara cash, cum sa nu urmarim „noi” tot? sa stim cine ce unde cat de des… daaaa, super! sa ne optimizam stocurile dar in soecial sa minam date. foarte utile datele privind ce cat consuma cineva. daca as fi o firma de asigurari de sanatate as plati bani grei pentru o baza de date de genul. si le mai si luam mai multi bani la fraieri😂

    #utopia/omeleto

    #🤪 (ship of fools)

  2. ah, am uitat! neaparat aia de la noi care platesc cash sa-si faca totusi carduri de reduceri/fidelizare! e fosrte important ca cumparaturile sa fie asociate cu un individ. dar hei, beneficiati de reduceri, merita😂🤣😂🤪 (pe amarastenii cu pensii vai steaua lor ii inteleg, pe ailalti… si pe ailalti, dar am alta parere despre ei🤪)

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *