Liceenii de la Colegiul Național Bănățean s-au aliniat la startul unui concurs european de idei pentru voluntariat

Liceenii de la Colegiul Național Bănățean s-au aliniat la startul unui concurs european de idei pentru voluntariat

Liceenii de la Colegiul Național Bănățean s-au aliniat la startul unui concurs european de idei pentru voluntariat.

Vineri, 2 februarie, în fața unui juriu format din persoane cunoscute în domeniile lor de activitate, doisprezece elevi ai Colegiului Național Bănățean din Timișoara și-au prezentat, cu dezinvoltura tinereții, dar și cu emoțiile inerente ale vârstei, ideile unor acțiuni de voluntariat pe care ar dori să le pună în practică, în folosul comunității.

CITEȘTE ȘI: Se modernizează drumul între Şag şi Sânmihaiu Român! A fost emisă autorizația de construire. Foto

Proiectele expuse de tineri se înscriu în obiectivele unui amplu concurs european – ”Bert Mason Young Ambassador” – organizat de Lions Clubs International, desfășurat, în țara noastră, sub umbrela Lions District 124 România.

Concursul are drept scop dezvoltarea spiritului de voluntariat în rândul tinerilor, încurajarea inițiativei individuale, dezvoltarea abilităților oratorice.

Participarea liceenilor de la Colegiul Național Bănățean la această competiție, precum și derularea activităților aferente din cadrul școlii în acest scop au fost coordonate de cadrele didactice Aida Mihaela Lupulescu, Raluca Martinescu, Tamara Farcaș și Florina Ianculescu.

În prezentarea ideilor, viziunea tinerilor participanți a atins direcții dintre cele mai interesante, precum sprijin acordat clubului de robotică al școlii, ajutorarea persoanelor nevoiașe, dezvoltarea abilităților antreprenoriale, stagii de practică în câmpul muncii sau achiziționarea de materiale pentru sala polisenzorială a unei unități de învățământ special din Timișoara.

Membrii juriului au punctat răspunsurile tinerilor conform baremului de evaluare, le-au adresat întrebări suplimentare, au făcut observații pe marginea ideilor expuse, le-au oferit sugestii pentru implementarea proiectelor și au împărtășit lucruri din experiența lor profesională și de viață.

Din componența juriului (persoane neafiliate Lions) au făcut parte Mircea Bota – manager portofolii de investiții, Emil Ilea – consilier juridic și Andrei Stavilă – cadru didactic universitar.

Din partea organizatorilor, au fost prezenți atât observatori, cât și președintele Lions Club Timișoara Dynamis, Ioan Petrica, respectiv coordonatorul naţional al concursului, Norica Giru, membră a Clubului Lions Timişoara Diamond.

Etapa locală a acestui concurs a acoperit mai multe unități de învățământ din Timișoara, pe parcursul întregii zile de vineri. În perioada următoare va avea loc etapa județeană, respectiv cea națională, care va fi organizată la Deva. În toamnă, câștigătorul din România își va susține proiectul, alături de reprezentanții altor state participante, în Franța, acolo unde se va desfășura finala concursului european.

Premiile acordate pentru primele trei locuri la toate etapele concursului constau în sume de bani, iar costurile privind deplasarea şi cazarea concurenţilor sunt suportate de cluburile Lions.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *