Conflict violent între mai multe eleve, încheiat la poliție

Conflict violent între mai multe eleve, încheiat la poliție

Conflict violent între mai multe eleve, încheiat la poliție.

La  data de 1 februarie 2024, în jurul orei 10:45, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată telefonic de către reprezentanta unei unități de învățământ din Hațeg despre faptul că, în dimineața zilei respective, atât în zona adiacentă a unității școlare, cât și în incinta acesteia a avut loc un conflict spontan între mai multe eleve.

CITEȘTE ȘI: Peste 19 mii de români înscriși în Casa Verde Fotovoltaice 2023 pot începe instalarea panourilor

Echipa de intervenție care s-a deplasat la fața locului a luat legătura cu echipajul de jandarmi care are în responsabilitate unitatea de învățământ și a stabilit, în urma verificărilor,  că în dimineața zilei 01 februarie 2024, în jurul orei 07:30,  pe strada  Aurel Vlaicu, din orașul Hațeg, a avut un conflict spontan care a degenerat în acte de violență: două eleve, în vârstă de 16 și, respectiv de 17 ani, au lovit-o cu pumnii și picioarele pe o colegă de școală, în vârstă de 17 ani.

Ulterior,  în jurul orei 07:40, minora agresată și-a contactat sora sa, o tânără în vârstă de 23 ani, solicitându-i ajutorul, iar aceasta a intrat în incinta unei săli de clasă, unde a lovit-o pe minora de 17 ani, cea care i-ar fi agresat sora.

Totodată, în jurul orei 07:50, tânăra de 23 de ani și sora sa de 17 ani, în timp ce se aflau pe strada Piața Unirii, din orașul Hațeg, în zona adiacentă unității școlare, au aplicat lovituri cu pumnii și picioarele asupra minorei de 16 ani (care ar fi participat la agresiunea inițială) și a unei prietene a acesteia (în vârstă tot de 16 ani).

Precizăm faptul că unitatea de învățământ a fost verificată periodic de către structurile de ordine și siguranță publică ale poliției și jandarmeriei, fiind desfășurate activități de menținere a ordinii și liniștii publice în zona adiacentă unității de învățământ, ultima mențiune din registrul destinat siguranței școlare fiind înregistrată la data de 30 ianuarie 2024 (dată la care polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg au desfășurat o acțiune preventivă, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală).

Datele preliminare indică o circumstanță posibilă care ar fi generat conflictul spontan prin aceea că din cauza uneia dintre eleve ar fi întârziat microbuzul școlar cu care minorele fac naveta la unitatea școlară.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, cercetările urmând a stabili circumstanțele comiterii faptei și participația concretă a fiecărei persoane bănuite.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *