S-a aprobat! Impozantul centru de recuperare motorie dintr-o comună timișeană se pune pe… picioare

S-a aprobat! Impozantul centru de recuperare motorie dintr-o comună timișeană se pune pe... picioare

Gata, e oficial! Consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind documentația tehnico-economică, faza Studiu de fezabilitate și principalii indicatori ai proiectului privind realizarea unei secții externe de recuperare medicală de ortopedie și traumatologie în comuna Lovrin.

Vorbim de o investiție fabuloasă, în valoare de 43,2 milioane de lei, care va face ca obiectivul din Lovrin, care va avea trei etaje, să fie cel mai mare centru de acest fel din toată zona de vest a țării.

Vor exista 21 de saloane, cu 43 de paturi, va fi amenajat chiar și un restaurant, o piscină cu acoperiș retractabil din sticlă, iar zona de tratament va include servicii de recuperare medicală, electroterapie, sonoterapie, laser, kinetoterapie, bazine cu apă geotermală și masoterapie. Pentru asigurarea acestor servicii urmează a fi angajate câteva sute de persoane.

”Centrul de Recuperare Motorie de la Lovrin vine în sprijinul celor care au sechele traumatolgice, în urma unor traumatisme, accidente sau după operații ori anumite afecțiuni care le-a afectat capacitatea motorie. Oamenii nu pot sta în spital după operație sau după astfel de boli și trebuie să urmeze o îngrijire specific care, în momentul de față, se realizează în cabinete private sau la domiciliu.

E nevoie de un astfel de centru pentru a grăbi recuperarea acestor pacienți și pentru a curma suferința care altfel poate să fie mult mai lungă. Am aprobat studiul de fezabilitate urmând să trecem la faza de proiect tehnic și execuție a acestei investiții”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Lucrările vor fi gata în doi ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *