FOTO. Ruinele de pe malul Begăi sluţesc imaginea specială a Timişoarei

O plimbare pe malul Begăi nu este chiar atât de plăcută cum le place edililor să se laude. Aleile refăcute, pistele pentru biciclete şi coşurile noi de gunoi nu pot concura ruinele care sluţesc peisajul de-a lungul Begăi.

În zona centrală, începând de la Podul Decebal până la Podul Mitropoliei, malurile canalului sunt aproape perfecte pentru plimbările bănăţenilor şi ale turiştilor.

Cum treci de Podul Mitropoliei, peisajul se schimbă total: gunoaie aruncate, WC-uri dezafectate, imobile părăsite…

La piciorul Podului Traian exista, cândva, un WC public. Lăsat în paragină, acesta a devenit un focar de infecţie. La vremea respectivă am atras atenţia asupra acestuia, iar reprezentaţii administraţiei locale au decis, ulterior, să zidească uşile, probabil, cu tot gunoiul înăuntru.

Mai nou, o parte din zid a fost spartă, permiţând, astfel, oamenilor străzii să revină la vechea „locuinţă”.

Astfel, au fost scoase la iveală, din nou, WC-urile vechi şi, totdată, s-a redescoperit focarul de infecţie aflat la doi paşi de Catedrală. După alţi câţiva paşi făcuţi spre Iosefin, pe malul apei plimbăreţii au nevoie de o mască de gaze, pentru că există un loc în care cu greu se poate respira, din cauza mirosurilor pestilenţiale.

Nici nu apucă iubitorii de plimbări să tragă o gură de aer de Banat, că dau cu ochii de câteva clădiri care stau să cadă peste ei. Nişte cocioabe năpădite de plante pot fi folosite uşor într-un film de groază.

Aproape de Podul de Fier, fostul ştrand din Iosefin a rămas o ruină. Se pare că această clădire a fost chiar sursă de inspiraţie pentru realizarea unor episoade din desenul animat Scobby Doo, în care apar diferite imobile bântuite.

În jurul clădirii fostului ştrand, pare să se formeze o groapă de gunoi, iar Podul de Fier riscă să fie „exterminat” de timp fiind, pe zi ce trece, tot mai distrus.

Vremurile când pentru acest pod se anunţau proiecte măreţe pare că au apus. Iată că plimbarea pe malul Begăi nu este chiar atât de romantică şi nu scoate în evidenţă, aşa cum ar trebui, frumuseţea acestei zone, renumită în toată ţara.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns